marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Două treimi din țară folosesc aplicația creată gratuit la Tribunalul Arad

  de Raluca Medeleanu | 29 ianuarie 2020, 1:50 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Specialiștii IT din cadrul Tribunalului Arad au creat, în 2019, o aplicația, dezvoltată și implementată complet gratuit, care a ajuns să fie preluată, în câteva luni, de un număr tot mai mare de instanțe din țară, dintre care chiar și de Curtea de Apel din București.

  Aplicația „Dosar electronic” a fost creată cu scopul de a apropia cetățenii de justiție, aceasta oferind posibilitatea studierii propriului dosar de judecată în format digital, direct pe telefonul mobil. La ora actuală, aplicația a fost preluată de Curtea de Apel Timișoara, Curtea de Apel Iași, Tribunalul Botoșani, Curtea de Apel Galați, Curtea de Apel Brașov, Curtea de Apel Oradea, Curtea de Apel Cluj Napoca, Tribunalul Militar Cluj Napoca, Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel București. Mai mult, aceasta a fost preluată chiar și de Școala Națională de Grefieri, unde le vine în ajutor cursanților.

  În plus, Tribunalul Arad a anunțat că IT-știi din cadrul instituției au dezvoltat, tot gratuit, și o aplicație proprie ce permite comunicarea electronică securizată a citațiilor și actelor de procedură de la instanțe și către instanțe, fiind în curs de dezvoltare și o aplicație ce dă posibilitatea urmăririi electronice a cursului ședinței de judecată, inclusiv audierea dezbaterilor.

  Citește și Tribunalul Arad își prezintă bilanțul pe anul trecut. Indicativi de „foarte eficient” pentru majoritatea activităților

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.