joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Două drumuri județene, redate comunelor, iar altul se pregătește de modernizare

  de Mihai Todoca | 7 februarie 2023, 2:16 PM | Administraţie

  0

  (foto: arhivă)

  Pe foaie drumuri județene, în realitate drumuri comunale

  Este vorba de drumul județean DJ 709K de la km 0+000km 8+825 , a terenului aferent amplasamentului și DJ 709K de la km 8+825km 16+054 km. Acestea vor intra în domeniul public  a comunei Zerind, respectiv Pilu, ele fiind în fapt drumuri comunale, nicidecum județene:

  „Declasificăm două tronsoane al aceluiași drum, Vărșand -Zerind, astfel încât din drumuri județene le transformăm în drumuri comunale, așa cum ele au fost inițial. Considerăm că este mai oportun ca aceste drumuri să fie considerate comunale, ceea ce și sunt în fapt, iar cele două comunități pot acesa fonduri mai ușor prin instrumente structurale aferente comunelor”.

  Drumul Tauț Luguzău (DJ 708D km 0+600+6+400 – DJ 792 C) va intra și el într-un proces de modernizare, consilierii votând aprobarea indicatorilor tehnico economici din faza de documentație a lucrărilor de intervenție (D.A.L.I.). Drumul are o lungime de șaăte km, iar proiectul include realizare unui pod nou. Valoarea estimativă a lucrărilor este de 51 de milioane, la care se adaugă TVA, iar durata executării lucrărilor este de un an și opt luni.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.