duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Două asocieri de firme concurează pentru contractul de retehnologizare a CET Hidrocarburi

  de Raluca Medeleanu | 27 octombrie 2023, 1:45 PM | Administraţie

  1

  CET Hidrocarburi de pe Calea Iuliu Maniu

  Termenul limită de depunere a ofertelor la licitația Primăriei Arad pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi a fost 26 octombrie, două asocieri de firme fiind cele care s-au înscris pe platforma SEAP. Liderul primei asocieri este din Botoșani, iar liderul celei de-a doua din Timișoara.

  Valoarea estimată a contractului, potrivit anunțului postat pe SEAP, se ridică la 402.172.105 lei (circa 80 milioane euro), aici fiind inclusă proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor (organizare șantier, instruire, probe și teste) pentru proiectul intitulat „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA” pentru care Primăria Arad a câștigat la începutul acestui an finanțare din fonduri parțial nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Spunem parțial, deoarece din acest total 255 milioane lei vor fi asigurate de municipalitate printr-un împrumut bancar deja aprobat (din care 50 milioane lei s-ar putea să nu fie cheltuite, întrucât reprezintă, așa cum cere legea, o rezervă pentru „diverse și neprevăzute”).

  Proiectul va trebui însă făcut contra cronometru ca Primăria să nu piardă și această finanțare, termenul de încheiere a lucrărilor fiind 2026. Licitația a început cu întârzieri, în primă fază pentru că Agenția Națională pentru Achiziții Publice a pornit un control „Ex-Ante”, iar apoi, din cauza solicitărilor unor companii interesate, respectiv din cauza unor contestații, termenul final de depunere a ofertelor a fost amânat ne mai multe ori, de la data inițială de 11 august, până la 26 octombrie.

  Firmele care au depus oferte până la acest termen sunt:

  1. Asocierea Elsaco Electronic S.R.L (Leader) și Vestra Industry SRL și Elsaco Engineering SRL (alături de alte 10 firme subcontractante).

  Despre Elsaco Electronic SRL aflăm că a fost înființată în 1994 la Botoșani, iar potrivit datelor publice oficiale în 2022 avea 229 angajați, o cifră de afaceri de 344.403.264 lei și un profit net de 21.982.655 lei.

  Elsaco activează în domeniul energiei, apei și utilităților, principalul său obiectiv fiind creșterea eficienței energetice. Grupul este format din 8 companii care acoperă domenii precum: proiecte EPC, distribuție și vânzare de echipamente de măsurare și control, soluții de eficiență energetică, software de proces și business, soluții IT & C, contorizare inteligentă rezidențială. Am implementat proiecte atât la nivel național, cât și internațional, acoperind zone precum Republica Moldova, Belgia, Polonia, Rusia, Egipt, Qatar, Dubai, Mauritius și Turcia.

  2. Asocierea Restart Energy One (Leader) și Energomontaj (alături de alte 6 firme subcontrantante).

  Restart Energy One SRL a fost înființată în 2015 la Timișoara, iar potrivit datelor publice oficiale în 2022 avea 76 angajați, o cifră de afaceri de 63.769.320 euro și un profit de 3.178.259 euro.

  Restart Energy este un furnizor național și independent de energie electrică pentru locuințe și companii, cu 100% capital românesc. Împreună cu serviciile de furnizare, Restart Energy ofera acces și la platforma Restart Energy Democracy, o platformă care permite schimburile directe de energie între producători și consumatori.

  Câștigătorul, anunțat cel mai probabil la începutul anului 2024

  După ce în 26 octombrie a fost închisă posibilitatea de depunere a ofertelor pe SEAP, urmează perioada de evaluare care de regulă durează 60 zile, dar care poate fi prelungită cu maxim 30 de zile lucrătoare conform prevederilor legale. Abia după aceea ar urma să fie anunțată firma câștigătoare, adică cel mai probabil la începutul anului 2024.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Presupun că va câștiga cea din Timișoara; sunt curios dacă mă înșel… 😉
   .
   Dar, cel mai curios sunt dacă vor reuși SĂ BENEFICIEZE DE INTREAGA SUMA de 150.000.000 lei (aprox. 30.mil. Euro) nerambursabili (dacă am socotit bine) care, deși reprezintă mai puțin de jumătate din valoarea Proiectului, nu sunt totusi de neglijat.
   .
   Sau ne vom trezi ca și cu proiectul noului spital (și încă multe altele), că , la final, „ne-am lins pe bot” de acei bani și TOT NOI, fraierii de arădeni, vom plăti integral Proiectul.
   Asta, în timp ce clasa poiltică va continua să se vaiete că „nu sunt bani la buget”, ignorând faptul că EI PIERD, „pe bandă rulantă” , FINANȚĂRI DUPÂ FINANȚĂRI… 😡
   De văzut…. 🤔

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.