Două aparate, în premieră la Spitalul Județean Arad. „Vom putea să ne desfășurăm mult mai bine activitatea”

  de Raluca Medeleanu | 4 December 2019, 1:26 PM | Administraţie

  0

  Asist. Matula prezintă aparatul de sterilizat cu plasmă

  Consiliul Județean Arad a achiziționat două aparate speciale pentru sterilizat, în premieră pentru Arad, valoarea acestora ridicându-se la 1,5 milioane de lei. Investiția face parte dintr-o achiziție mai mare, de 2,3 milioane lei, prin care CJA a dotat Blocul Operator al Spitalului Județean și cu 8 mașini de spălat instrumentele medicale.

  Miercuri dimineață, cele două aparate de sterilizat au fost inaugurate la Stația de Sterilizare, aflată la subsolul Spitalului Județean. Cadrele medicale spun că este o achiziție valoroasă care va scurta mult din procesul de sterilizare.

  „Avem aparate de înaltă performanță, care sunt de ultimă generație în România. Mă bucur pentru că putem să oferim aceste servicii de cea mai bună calitate din Arad la această oră și pe această cale invităm pe toți cei interesați, și de la privat, care au nevoie de a steriliza instrumente medicale, să apeleze cu încredere la serviciile nostre”, a spus Carmen Lucuța, managerul Spitalului Județean Arad.

  Doina Matula, asistent medical principal șef al Stației Centrale de Sterilizare din cadrul Spitalului Județean Arad, a fost cea care a prezentat cele două aparate proaspăt achiziționate.

  „Am fost dotați cu un aparat de sterilizare cu o capacitate mare, 930 litri, care ne ajută foarte mult, deoarece timpul de sterilizare pentru fiecare ciclu s-a redus la jumătate. Putem steriliza în 25 de minute, 30 minute, la 134 sau 121 de grade, depinde de încărcătura pe care o avem în aparat. Este o sterilizare eficientă, instrumentele sunt uscate, ceea ce nu putem spune că am avut înainte, contează foarte mult pentru că programul operator în spitalul nostru este unu foarte încărcat, cu multe operații, astfel că noi putem să ne desfășurăm mult mai bine activitatea. În decurs de o oră și jumătate, vom putea face până chiar la trei sterilizări. Celălalt aparat primit este unul de sterilizare cu plasmă, la temperatură joasă. Acolo vom steriliza tot ce nu se poate steriliza aici, tubulaturi, instrumente care sunt foarte sensibile, pentru oftamologie, sticlărie, deci tot ce nu suportă temperatură mare. Este singurul din județul Arad cu plasmă și ne-am bucura dacă toată lumea ar beneficia de serviciile lui și ale noastre implicit”, a spus Doina Matula.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.