joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dosarul lui Petre Tobă produce tensiuni la DNA. Procurorul de caz părăsește Direcția

  de Special Arad | 23 noiembrie 2018, 10:22 AM | Naţional

  0

  Dosarul lui Petre Tobă a provocat tensiuni în DNA. Procurorul de caz, Florentina Mirică, a cerut CSM să îi aprobe plecarea din DNA, după ce a vrut să îl trimită în judecată pe Petre Tobă, însă șeful ei, procurorul Dănuț Volintiru, a infirmat rechizitoriul, susțin surse judiciare citate de G4Media.

  Petre Tobă, fost ministru de Interne, a fost pus sub învinuire în 2016 pentru favorizarea făptuitorului în dosarul cheltuielilor ilegale de la serviciul secret al MAI, după ce ar fi refuzat să desecretizeze documente justificative privind cheltuirea de către şefii DIPI şi de către fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a unor fonduri operative.

  Florentina Mirică este cunoscută ca fiind o apropiată a fostei şefe a Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi. De altfel, Kovesi a mers de mai multe ori la sediul CSM, pentru a o susţine pe Mirică în acţiunea disciplinară, demarată ca urmare a instrumentării acestei cauze. Pe 27 iunie, Secţia pentru Procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis respingerea acestei acţiuni disciplinare.

  Florentina Mirică a fost, de altfel, și primul candidat care s-a înscris pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după revocarea Laurei Codruța Kovesi, însă a fost respinsă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, alătri de Marius Iacob, Elena Grecu şi Cristian Lazăr.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.