miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivDosarul furtului zecilor de flacoane de Amikozit de la Spitalul TBC ajunge la Poliție. Cine sunt „eroinele” acestei povești mizerabile

  de Alin Olteanu | 9 octombrie 2018, 9:08 AM | Dezvăluiri | Recomandările editorilor

  29

  Asistenta Cotocea și doctorița Matei au înapoiat Amikozitul

  Situația este mult mai gravă decât se spune deocamdată oficial

  Comisia de disciplină a Spitalului Clinic de Urgență Județean Arad și-a încheiat cercetarea și a înaintat conducerii raportul cu privire la cele întâmplate în secția Pneumologie de la Spitalul TBC.

  Pentru cei care nu știu ce s-a întâmplat puteți afla accesând linkul: Incredibil unde s-a ajuns la Spitalul Județean Arad! O doctoriță de la Secția TBC – acuzată și reclamată că și-a însușit zeci de flacoane cu un medicament de care are nevoie soțul ei

  Ei bine, Adriana Cotocea, asistenta care a luat din spital zecile de doze de Amikozit și a recunoscut într-un final că le-a „subtilizat” pentru doctorița Dana Matei (mai precis, pentru soțul acesteia), a fost sancționată cu 10 % din salariu pentru o perioadă de trei luni.

  Pentru a se stabili întregul adevăr și pentru ca să fie aplicată legea, dosarul va fi înaintat organelor de cercetare (și cu riscul de a-i supăra pe unii, deja am auzit că s-ar „fi rezolvat problema”), mai precis către IPJ Arad.

  Nu în ultimul rând, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Carmen Lucuța, a decis ca o comisie de control, condusă de directorul medical al SCJU Arad, să efectueze o anchetă internă la TBC-Pneumologie și de la începutul anului să fie verificată situația cu privire la Amikozit.

  Sursele noastre susțin că flacoanele de Amikozit au fost returnate, însă asta nu scuză cu nimic și nici nu poate fi iertat. Însă, rămânem cu un gust amar… tot acela mai mic este vinovat. Cel puțin până acum…

  Și poate dacă le spunem domnilor de la IPJ că asistenta sancționată este doar o fraieră și că există infomații (care se pot confirma funcție de seriozitatea anchetei) că zile în șir li s-ar făcut pacienților doar injecții cu (doar) ser fiziologic și că este vorba de bolnavi cu tuberculoza MDR, cea rezistenta la anumite antibiotice, poate că n-o să mai fie chiar atât de iertători cu una care, la zecile de mii de lei ca salariu, își permite să pună o subordonată să i-l mai completeze cu „ceva” de la stat. Jenant și mizerabil!

  Doctorița Dana Matei, contactată telefonic de Special Arad pentru a-și exprima un eventual punct de vedere cu privire la cele întâmplate, ne-a spus că nu poate face declarații fără a avea acceptul conducerii Spitalului. „Nu vă pot da nicio declarație” – a precizat aceasta pentru ziarul nostru.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Nu inteleg de ce stirea este o mare b….a si de ce ar fii persoanele respective denigrate(stirea este adevarata si persoana implicata,nu asistenta,care pacat ca a facut atatia ani de scoala-este josnica)daca s-ar face o ancheta mai ampla(dar probabil le este frica sa vorbeasca)ar iesi multe lucruri nu tocmai ortodoxe despre acea doctorita!

    +11 voturi
    +1
    -1
   • @calin. Cred ca faci pe prostul si incerci sa ne prostesti. In articol se spune ca inafara ca s-a furat din spital medicamentul, bolnavilor li s-au facut injectii cu apa chioara in loc de medicamentul injectabil. Asta ca sa se acopere lipsa medicamentului furat.
    Se pare ca ti-ar conveni ca cineva din familia ta sa ajunga in spital si sa primeasca injectii cu apa in loc de medicamentul injectabil.
    Eu cred ca esti implicat direct in cazul de fata.

    +18 voturi
    +1
    -1
  1. Credeti ca este singurul caz? O gramada de medici iau medicamente din spital si le administreaza pacientilor neinternati (contra cost normal ) sau la cabinetele private sau chiar in spitalul sub privirea auditoriului, cu convingerea ca nu li se poate intampla nimic , pentru ca ei sunt medici sau asistente !

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Anul trecut mi am dus mama pe picioare… Bani în buzunarele doctorului, de doua ori pe săptămână. Zilnic naveta, zilnic ni se spunea ca fac investigații, ca ii fac un tratament costisitor. După 11 zile am adus o în sicriu…. Tratament doar pe hârtie…

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Fiolele au fost furate pentru dr Matei Dana,care are un salar de aprox 4000 euro, ceea ce a faptuit este un furt din avutul obstesc indiferent de valoarea lui.
   Ma inteb cat de nenorocit poti fi in calitate de medic sa administrezi cu buna stiinta ser fiziologic unor bolnavi fara aparare , dar cu speranta
   vindecarii ????? Colegiul Medicilor ar trebui sa preia cazul pentru Malpraxis evident !!!!!
   Pe surse sigure , dr Matei se intereseaza cum o poate distruge pe asistenta care a initiat ancheta, in locul recunoasterii vinei !!!
   Toate aceste fapte au fost facute sub obladuirea medicului sef de sectie dr Nini Gheorghe care raspunde de comportamentul subalternilor, dar ii absolva de vina pe cei apropiati lui !de exemplu programul dr Matei este de la 7.30 scriptic, faptic ea apare dupa 9.30 (naveta de la Timisoara)
   face garzi,contravizita zilnic, cabinet privat si teza de doctorat cu frecventa in Cluj . Putem alfa cand toate astea ????
   CAND SE VA INTAMPLA CEVA BUN IN TARA ASTA ????? CAND VOM INVATA SA FIM CORECTI, ASUMATI SI NOBILI FATA DE ACESTA PROFESIE DISTINSA ??

   +13 voturi
   +1
   -1
  4. Câte fapte bune au făcut în activitatea lor, ambele doamne!
   Ce trist şi ce păcat, însă, că au ajuns la asemenea fapte reprobabile, care le aduc un câştig bănesc atât de insignifiant, în schimbul sănătății bolnavilor frustrați, de care au uitat în acele momente! E cam de ruşine! Mare ruşine!
   Dar mă întreb.
   E primul şi singurul caz pe care l-a cunoscut reclamanta acestui caz? Câte reclamații a mai făcut? Sau cei din jur îi ştiau de frică si s-au abținut sau au procedat cu toții la fel, iar acum a dorit să pedepsească pe cineva „drag”?
   Dar, cum să aibă aceste doamne un alt comportament, lăudabil până la capăt, când marea majoritate, dacă nu toți cei din conducerea întregii țări, ne dau doar exemple de fraudă şi hoție neruşinată?
   În asemenea țară, a fi corect şi cinstit, înseamnă să fi chiar ultimul prost!
   Cine şi cum trebuie sancționat??? …. Acarul Păun! El face întotdeauna toate relele, ca şi acum!

   +26 voturi
   +1
   -1
  5. În ziua de azi un articol încadrează omul. Am fost, suntem si vom fi o societate usor manipulabila. Pentru ca este greu sa citesti printre rânduri. Si este pe intr-atat de usor sa iei totul ca atare. Sunt intr-adevar putini medici buni in aceasta tara. Dar doamna doctor Matei nu se încadrează în categoria asta. Păcat, pacat ca suntem o societate care abia așteaptă un astfel de articol ca sa arate cu degetul si sa linseze un om. În astfel de momente imi pierd încrederea în umanitate. Avem capacitatea sa decidem si singuri, nu sa gandim printr-un articol. Cand vezi un medic ca doamna doctor Matei, plin de compasiune și dedicație, care iti salveaza omul pe care l-ai adus acolo, poti sa tragi si singur o concluzie. Am avut nenorocul sa ma plimb prin spitale, sa vad atitudini de toate felurile. De aceea apreciez o atitudine buna atunci cand o vad. Banul in ziua de azi te îndreaptă si spre o anumită atitudine. Lipsa lui de fapt. Si puteam si eu sa scriu comentarii si articole. Să spun ce am vazut. Pentru ca nimeni nu merge de buna voie intr-un spital, dar de multe ori atitudinea din spital te împinge spre disperare. Nu iau apărarea nimănui. Dar sa vorbesti despre un om, cum am vazut aici prin comentarii, judecându-l strict dupa un articol foarte adevarat e un lucru foarte placut de observat la noi in tara. Vreau sa ii multumesc doamnei doctor Matei si cadrelor de la spitalul tbc pentru tot ajutorul!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.