ExclusivIncredibil unde s-a ajuns la Spitalul Județean Arad! O doctoriță de la Secția TBC – acuzată și reclamată că și-a însușit zeci de flacoane cu un medicament de care are nevoie soțul ei

  de Alin Olteanu | 1 octombrie 2018, 11:27 AM | Dezvăluiri | Topic special

  3

  Un spital nou.. cu oameni și metehne „vechi”

  Starea conflictuală a ajuns la cote alarmante la Compartimentul clinic TBC – secția Pneumologie – din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Faptele, dacă se dovedesc, deși nu există deocamdată o plângere făcută la Poliție, ci doar către conducerea Spitalului Județean, sunt de o gravitate extremă.

  Un doctor – o să îi dezvăluim numele mâine, o să vedeți de ce nu acum! – este acuzat că, beneficiind de ajutorul unei asistente de la secția Pneumologie a Spitalului TBC, ar fi luat 60 de flacoane de Amikozit, de care soțul acesteia ar avea nevoie. Din informațiile pe care le deținem – și să știți că e mare secretomanie în „jurul” subiectului – o asistentă de la „Pneumologie” a reclamat „sustragerea” flacoanelor și a și propus conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sancționarea colegei sale care ar fi ajutat-o pe doctoriță să intre în posesia medicamentului.

  În situația aceasta s-a ajuns datorită faptului că, într-o discuție între asistente, după ce în prealabil s-a verificat medicația pacienților pozitivi, s-a constatat că lipsește Amikozit-ul. La momentul respectiv, „complicea” doctorului ar fi recunoscut că a luat flacoanele, însă, când i s-a solicitat notă explicativă, a refuzat explicând că a adus înapoi Amikozit-ul.

  Deoarece, din documente și inventar s-a constatat că înapoi s-au pus doar 14 flacoane de Amikozit, a fost depusă o plângere către conducerea SCJU Arad, în aceste zile urmând a fi (dacă nu cumva se „aranjează” treaba în „culise”) analizată plângerea de sancționare, în prima fază, a asistentei care a luat medicamentul pentru doctoriță.

  Trebuie să vă subliniem că, în ciuda eforturilor noastre, tot ce am aflat este, deocamdată, neoficial, mai mulți factori de decizie refuzând să comenteze, însă, totuși, sunt la curent cu scandalul. Iar, și mai important, unii dintre cei cu care am vorbit ne-au subliniat că această metodă, de a te „aproviziona” de la locul de muncă (ca în perioada de dinainte de Revoluție), mai ales în spitale, a devenit îngrijorătoare.

  Un flacon de Amikozit nu este foarte scump, aproximativ 7 lei, însă chiar nu prețul contează. În condițiile în care medicilor le-au fost mărite substanțial salariile, dar și dacă n-ar fi fost așa, să te pui tu cu un tupeu incredibil și să iei flacoane de medicament din spitalul unde lucrezi, afectând starea pacienților tăi fără să-ți pese, este o crimă. În plus, acuzațiile în acest caz sunt mult mai grave, însă datorită faptului că ele nu ne-au fost confirmate oficial, preferăm să așteptăm până marți. Deși, nu ar fi exclus, așa cum ne-am obișnuit de atâtea ori până acum, ca totul să fie băgat sub preș, iar declarați vinovați să fie tocmai angajații care au fost corecți și au reclamat furtul. Căci, dacă e adevărat, avem de-a face cu un furt, nu cu altceva.

  Ce spune managerul SCJU Arad?

  „Deocamdată nu pot comenta nimic despre această situație. Mâine (marți) este ședință a comisiei de disciplină, iar ulterior vă pot da mai multe detalii, eu necunoscând foarte bine subiectul deoarece am fost în concediu” – ne-a declarat telefonic Carmen Lucuța – managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Ce este Amikozit?

  Amikozit 100 mg/2 ml este indicat în tratamentul de scurtă durată al infecţiilor severe cauzate de tulpini sensibile ale bacteriilor Gram-negativ, inclusiv specii de Pseudomonas, Escherichia coli, Proteus indol-pozitiv şi indol-negativ, Providencia, Klebsiella-Enterobacter- Serratia şi Acinetobacter.

  Studiile clinice au arătat că amikacina este eficace în bacteriemii şi septicemii (inclusiv sepsisul neonatal); în infecţiile severe ale tractului respirator, oaselor şi articulaţiilor, ale sistemului nervos central (inclusiv meningita) şi ale pielii şi ţesuturilor moi; în infecţiile intra- abdominale (inclusiv peritonita); în arsuri şi infecţii post-operatorii (inclusiv după chirurgia vasculară); în infecţiile severe, complicate şi recurente ale tractului urinar.

  Studiile bacteriologice trebuie efectuate pentru identificarea microorganismelor etiologice şi a sensibilităţii lor la amikacină. Amikacina poate fi utilizată ca terapie iniţială în suspiciunea de infecţii cu bacterii Gram-negativ, iar tratamentul poate fi instituit înainte de obţinerea rezultatelor testelor de sensibilitate. Studiile clinice au demonstrat că amikacina a fost eficace în infecţiile determinate de tulpini ale microorganismelor Gram-negativ rezistente la gentamicină şi/sau tobramicină, în special în cele cu Proteus rettgeri, Providencia stuartii, Serratia marcescens şi Pseudomonas aeruginosa. Decizia de a continua terapia cu amikacină trebuie bazată pe rezultatele antibiogramei, severitatea infecţiei şi răspunsul pacientului, precum şi pe toleranţa pacientului.

  S-a demonstrat că amikacina este eficace în infecţiile stafilococice şi poate fi utilizată ca terapie iniţială în anumite afecţiuni, în tratamentul bolilor stafilococice dovedite sau suspicionate cum sunt infecţiile severe în care agentul etiologic este fie o bacterie Gram-negativ, fie un stafilococ, infecţiile produse de tulpini de stafilococ la pacienţii alergici la alte antibiotice şi în infecţiile mixte, stafilococice/Gram-negativ. În anumite infecţii grave, cum sunt sepsisul neonatal, terapia concomitentă cu un medicament tip penicilină poate fi indicată datorită probabilităţii unor infecţii produse de germeni Gram-negativ, cum sunt streptococii sau pneumococii.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Exista dovada ca doctorita a cerut asa ceva? Sa die o scuza a persoanei in cauza? Doctorita avea acelasi acces la medicamente….Ieri eu Nu cred ca s-ar fi
   Pretat la asa ceva niciodata. E persoana care daruieste tuturor, nu cere nimanui nimic, nu fura.cei Care o cunosc pot confirma lucru asta.deseori a cumparat lucruri din banii personali PT. Pacienti nevoiasi.
   Deocamdata sint multi discutii.Asistenta poate ca are o vina, asta va stabili politia.Dar Trebuie Robert ca doamna doctor a fost implicata.Sa fim seriosi, poate cineva comanda o nelegiuire si asistenta se executa? Din ce motiv?asistenta sefa ar trebui Sa de uite putin in constiinta.Nu e ce a Mai neprihanita…..

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.