joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dosarul de mită al medicului Irinel Popescu, la judecată. Interceptările în care vorbea de 100.000 euro șpagă

  de - | 25 martie 2023, 9:22 AM | Naţional

  0

  După patru ani de investigații, judecătorii Tribunalului București au decis ca renumitul chirurg Irinel Popescu să fie judecat pentru dare de mită, transmite Pro TV.

  Medicul supranumit și „părintele transplantului hepatic din România” , este bănuit că ar fi pus la bătaie o sută de mii de euro, ca să cumpere bunăvoința procurorilor DNA care îl cercetau, pentru acuzații de corupție. Irinel Popescu se apără, și spune că la mijloc ar fi o provocare a procurorilor anticorupție.

  După ce a fost solicitată refacerea urmăririi penale, ceea ce ar fi însemnat returnarea dosarului la DNA, Tribunalul a decis să fie judecat și a dispus începerea procesului, vineri seară.

  Doctorul Irinel Popescu era anchetat de DNA pentru că în 2009, pe vremea când era președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ar fi primit mită 170.000 de euro de la o companie IT pentru a încheia contracte de informatizare păguboase.

  Șeful Centrului de Transplant Hepatic Fundeni ar fi apelat la un om de afaceri ca să îl ajute să scape nu doar de proces și condamnare, ci și de sechestrarea averii, spun anchetatorii. Cel puțin 100.000 de euro ar fi oferit Irinel Popescu pentru a-i îndupleca pe procurorii și ofițerii DNA. Care au intrat însă pe fir și au început să îl supravegheze la telefon și ambiental, atât pe doctor, cât și pe intermediar. Iată ce i-ar fi propus acesta unui ofițer DNA.

  Sursa: stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.