marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rusia deschide un dosar penal împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale după decizia în privința lui Putin

  de - | 20 martie 2023, 2:29 PM | Internaţional

  0

  Comitetul de anchetă al Federației Ruse (ICR) a deschis un dosar penal împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale (CPI), care au emis mandate de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin și avocatul copiilor Maria Lvova-Belova, a informat serviciul de presă al departamentului, relatează Interfax.

  „Acțiunile judecătorilor Curții Penale Internaționale conțin semne de infracțiuni în temeiul articolului 2 partea 301, partea 1 a articolului 30, partea 2 a articolului 360 din Codul penal al Federației Ruse – detenția ilegală cu bună știință, precum și pregătirea unui atac asupra unui reprezentant al unui stat străin care se bucură de protecție internațională, cu scopul de a complica relațiile internaționale”, a declarat serviciul de presă într-un comunicat citat de Interfax.

   

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.