luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doru Bozga: „Drumul expres Arad-Oradea va lega economiile judeţelor Arad şi Bihor”

  de - | 5 iulie 2021, 4:00 PM | Comunicate contra cost

  0

  Se fac noi paşi pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea. Zilele trecute a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de proiectare, urmând ca vara viitoare proiectul tehnic să fie gata. Potrivit consilierului judeţean liberal arădean Doru Bozga, investiţia care va costa un miliard de euro şi va fi realizată din fonduri europene, va lega economiile judeţelor Arad şi Bihor.

  Drumul expres Arad-Oradea care va avea profil de autostradă pe aproximativ 58 de kilometri, va lega economiile judeţelor Arad şi Bihor, asigurându-se conectivitatea la reţeaua europeană de transport existentă, respectiv sectorul Oradea – Borş şi Nădlac – Arad –Timişoara. Este un lucru extraordinar, în primul rând pentru agenţii economici din zonă, care vor avea noi posibilităţi de dezvoltare, noi posibilităţi de interconectare, dar şi pentru comunităţile locale. Având în vedere că doar proiectul tehnic costă aproximativ zece milioane de euro, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la un miliard de euro, vorbim de cea mai mare lucrare realizată în România de o altă entitate decât Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a declarat Doru Bozga.

  În momentul de faţă sunt luate în calcul trei variante de traseu, urmând ca reprezentanţii celor şapte unităţi administrativ teritoriale din judeţ care vor fi tranzitare de drumul expres să fie consultaţi, pentru a se alegea cea mai bună variantă.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.