Răspunsul Moldovei după ce Rusia a amenințat-o că poate avea soarta Ucrainei, dacă va cocheta cu NATO

  de - | 27 December 2022, 8:53 AM | Internaţional

  0

  Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chișinău, Daniel Vodă, a subliniat că Republica Moldova este un stat „pașnic și neutru”, dar „neutralitatea nu înseamnă autoizolare”. Afirmațiile sale vin după ce viceministrul rus al afacerilor externe, Mikhail Galuzin, a cerut Chișinăului „să nu repete experiența tristă a Kievului” în privința cooperării cu NATO, într-un interviu pentru RIA Novosti, scrie Libertatea.

  „Respingem amenințările exprimate de viceministrul rus al afacerilor externe Mikhail Galuzin lansate în cadrul unui interviu pentru presa rusă în ajunul Crăciunului. Țara noastră este un stat pașnic și neutru. Reamintesc că toată cooperarea noastră pe plan extern în domeniul securității și apărării se bazează pe trei lucruri esențiale:

  Neutralitatea nu înseamnă autoizolare, demilitarizare, sau indiferență față de ce se întâmplă în lume. Suntem interesați să fortificăm reziliența noastră inclusiv prin intermediul NATO, cea mai puternică alianță politică-militară din lume. Cooperarea noastră cu organizația este transparentă și se bazează pe un cadru binecunoscut, inclusiv Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP) pentru anii 2022 – 2023, Pachetul de asistență pentru consolidarea capacităților de securitate și apărare ale țării noastre, Programul de dezvoltare profesională, Programul Știința pentru Pace și Securitate și altele.

  Pe arena internațională trăim într-o regiune dificilă, afectată de agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei, fapt care are consecințe dramatice pentru țara noastră. Avem nevoie de toată solidaritatea prietenilor noștri pentru a depăși multiplele provocări hibride cu care ne confruntăm. Suntem o țară liberă și este decizia noastră cum să ne dezvoltăm țara”, a scris pe Facebook Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chișinău.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.