joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Dorian Curcanu: Ștrandul Neptun, între relaxul arădenilor și paradisul hoților. Soluții.

    de - | 29 iulie 2022, 1:49 PM | Comunicate contra cost

    0

    Dacă ștrandurile din România au fost „cutremurate” de George Buhnici și declarațiile sale controversate despre cum ar trebui să arate doamnele pe litoralul românesc, Ștrandul din Arad are un mic adaos de controverse și probleme.
    În sine, Ștrandul Neptun din Arad este o controversă, cel puțin în ultimii ani, una din problemele principale și actuale fiind siguranța.
    După ce timp de zeci de ani Ștrandul a fost o emblemă a Aradului în fața turiștilor, alături de echipa simbol UTA Arad, se pare că ambele au istorie, dar și un lucru negativ în comun, mult furt.
    Pe ștrandul Arad se fură exact ca în codru (ca în habitatul natural a primarului PNL, Călin Bibarț).
    În fiecare vară, zeci de arădeni cad pradă hoților, iar în loc de momente de relaxare, se aleg cu pagube materiale.
    Lista obiectelor furate este vastă: arădenilor li se fură în fiecare sezon estival telefoane, portofele, obiecte personale varii și inclusiv papuci.
    Arădenilor așadar, le este frică să-și lase obiectele personale nesupravegheate, pe șezlong sau pătură, deoarece s-ar putea trezi fără ele după doar câteva minute de absență.
    Ei au un stres continuu când sunt în bazine, deoarece întotdeauna trebuie să aibă un ochi după lucrurile lăsate pe pătură.

    Soluţii.
    Una din soluțiile cele mai simple care ar putea rezolva problema ar fi construirea unei zone de garderobă, unde arădenii și-ar putea lasă obiectele personale în siguranță, sistem pe care l-am întâlnit inclusiv la Băile Felix din Oradea.
    O anumită zonă din incinta Ștrandului Apollo este destinată obiectelor personale a celor care vor să se bucure de relax.
    Practic, obiectele sunt lăsate unei angajate, ea le agață pe un cuier și persoana în cauză primește un token metalic pe care îl poate lega de mână.
    Pentru o astfel de soluție, investiția nu ar fi mare, s-ar putea construi o clădire de mici dimensiuni pe structură din lemn, deoarece ștrandul este folosit doar vara, sau o construcție metalică cu un design arhitectural minimalist, care să se integreze în peisaj, fiind de asemenea ușor de transportat și montat.
    O altă soluție ar fi construirea unei clădiri ceva mai complexe în proximitatea bazinelor, cu dulăpioare și sistem de brățări electronice, la fel ca pe Ștrandul din Mako (Makói Hagymatikum Gyógyfürdő), dar care ar necesita personal doar pentru curățenie.
    Din experiența mea personală, indiferent că am fost la Ștrandul Apollo din Băile Felix, în țara lui Viktor Orban, la Mako, în Anglia sau Danemarca, am întâlnit una din aceste două soluții, care ar trebui implementate și în Arad.
    Voi depune și o interpelare adresată Primăriei Arad şi Consiliului Local Municipal, prin care voi încerca să prezint această problemă, de asemenea și soluțiile, mai apoi Primăria şi colegii mei consilieri locali vor decide dacă merită implementat un asemenea sistem și în cazul Ștrandului Neptun din Arad.


    Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.