„Domnișoara Nastasia”, în această seară, online

  de Special Arad | 15 aprilie 2020, 3:58 PM | Cultură

  0

  „Domnișoara Nastasia”, de G. M. Zamfirescu, în regia lui Laurian Oniga, este propunerea Teatrului Clasic „Ioan Slavici” pentru seara de miercuri, 15 aprilie (ora 19:00). Bineînțeles, online, pe pagina de facebook a teatrului.

  Spectacolul este o producție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad din stagiunea 2013 – 2014.

  Din distribuție fac parte Carmen Vlaga-Bogdan, Ovidiu Ghiniță, Ovidiu Crișan, Ștefan Statnic, Oltea Blaga, Carmen Butariu, Oana Kun, Constantin Florea, Dan Covrig, Liliana Balica, Roxana Sabău, Alina Danciu, Ionel Bulbuc, Călin Stanciu, Sebastian Neteda, Claudiu Oblea, Robert Pavicsits și Sorin Calotă.

  Sinopsis: Nastasia trăiește într-o lume săracă și plină de durere și frustrare, „o mahala cu maidane de gunoi, cu femei murdare și bețivani” și dorește să scape de ea cu orice preț. Singura ei speranță este tânărul Luca, care a învățat meserie într-un atelier de curelărie. El îi promite că o va scoate din sărăcie și o va lua cu el. Totul ia o altă întorsătură când Vulpasin, spaima mahalalei și el pretendent la mâna Nastasiei, pe care tânără nu îl vrea cu nici un chip, îl omoară pe Luca. Înnebunită de durere, Nastasia decide că răzbunarea cea mai cruntă pentru Vulpasin ar fi să se mărite cu el și apoi să se sinucidă. Ea își pune în aplicare planul și în noaptea nunții, când toată lumea petrece, este găsită moartă.

  „Fiți responsabili, #stațiacasă și bucurați-vă de spectacol!”, îndeamnă reprezentanții instituției.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.