Domeniul Regal de la Săvârșin, în pregătiri pentru vizitare

  de Special Arad | 22 March 2023, 2:47 PM | Știri Arad

  0

  Familia Regală a României informează că au început pregătirile pentru ca de luna viitoare Domeniul Regal din Săvârșin să se deschidă din nou publicului. De asemenea, sunt pregătite și o serie de evenimente.

  „Sperăm ca, în zilele de 28, 29 și 30 aprilie 2023, Fundația Colecția Regală să poată organiza o amplă serie de evenimente sportive, culturale, educative, precum și atracții turistice, la care publicul să fie primit cu brațele deschise.

  Domeniul Regal Săvârșin va fi deschis publicului în perioada mai-octombrie 2023. Vor putea fi vizitate Satul Regal, Casa Ceaiului, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai și Magazinul de Suveniruri în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 9.00 și 18.00”, transmite Familia Regală.

  Pentru vizita Parcului Regal, trebuie făcută o programare prealabilă la nr. de telefon 0770 562 822, sau pe e-mail: [email protected]/ . Vizitarea parcului se face numai în prezența unui ghid.

  Ultimele informații despre bilete arată că adulții plătesc 30 de lei, iar copiii de peste 5 ani şi pensionarii, 15 lei.

  Domeniul Regal de la Săvârșin

  Domeniul Regal de la Săvârșin a intrat în circuit turistic începând cu anul 2021.

  Aflăm de pe site-ul oficial că acest castel este cel mai apropiat loc pentru MS Margareta a României: „Castelul de la Săvârşin este locul cel mai apropiat sufletului meu pentru că, de fiecare dată, trăiesc sentimentul prezenţei Reginei Elena, care l-a amenajat, l-a îngrijit şi l-a iubit atât de mult”.

  Domeniul Regal de la Săvârşin demonstrează cu fiecare an că este un model de dezvoltare durabilă. Lucrările de restaurare începute în 2007, au fost finalizate în anul 2015 și au readus proprietăţii farmecul de dinainte de 1947. Planurile de restaurare au fost realizate de arhitectul Serban Sturdza, Presedintele Ordinului Arhitectilor, iar specialistul în patrimoniu construit David Bexter și arhitectul Eugen Pănescu s-au ocupat de coordonarea lucrărilor de restaurare. Proiectele de la Săvârșin au privit renovarea, cu materiale și metode originale, a clădirii, refacerea arhitecturii și a neprețuitei colecții de arbori a parcului, dezvoltarea activității Ocolului Silvic Regal, împlinirea proiectului serelor ecologice, proiectului caselor sociale pentru cei mai nevoiași locuitori ai comunei, crearea “Satului meșteșugurilor” și “Satului Regal”, precum și alcătuirea unei echipe de specialiști care să dezvolte proiecte cu finanțare europeană pentru turism, agricultură, educație, meșteșuguri și proiecte culturale.

  Săvârşinul este locul în care Familia Regală se simte acasă, locul în care și-au petrecut sărbătorile Regele Mihai şi Regina Ana. Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu se simt ataşaţi de această zonă şi de oamenii de aici. Castelul Regal de la Săvârşin găzduiește anual Festivalul naţional de literatura „Dorel Sibii”, aflat sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, precum și sărbătorile tradiționale de Crăciun și Anul Nou, când români din întreaga țară și din Republica Moldova vin să colinde Familia Regală. Tot la Săvârșin au loc competiții sportive cu caracter național, cum a fost „Cupa Satelor la Oină”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.