joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doi români arestați în Italia după ce au înscenat o crimă drept sinucidere

  de - | 22 august 2023, 11:33 AM | Internaţional

  0

  Doi români care lucrează în Italia au fost arestați de carabinieri, după ce concubina unuia dintre ei a fost găsită moartă. Anchetatorii au indicii că cei doi suspecți au ucis-o pe tânăra din Rep.Moldova și au făcut să pară că aceasta s-a sinucis.

  Vera Șchiopu, de 25 de ani, care lucra în agricultură în Italia, avea o relație cu Gheorghe Ciprian Apetrei, un cetățean român în vârstă de 33 de ani, angajat în construcții. Domiciliul lor era situat în apropierea localităților Paternó și Ramacca, în provincia Catania din Sicilia, scrie La Voce di Venezia, citată de Rotalianul.

  Sâmbătă seara, pe 19 august, trupul neînsuflețit al Verei Schiopu a fost găsit într-o casă părăsită din cartierul „Polmone”, situat între Ramacca și Paternò, în zona Catania. Aparent, circumstanțele păreau să sugereze o sinucidere, fata fiind găsită spânzurată. Cu toate acestea, descoperirea unor răni sângerânde și vânătăi pe corpul victimei au pus tragicul eveniment într-o cu totul altă lumină.

  Cei care i-au găsit trupul neînsuflețit sunt partenerul ei de viață, Gheorghe Ciprian Apetrei, și un prieten de-al acestuia, Costel Bălan.

  În plus, în sprijinul anchetatorilor care merg pe ipoteza unei crime. Alte diverse aspecte s-au adăugat la misterul acestei tragedii: o frânghie subțire, nesuportând greutatea unui trup, a fost găsită lângă cadavru, iar mărturiile celor doi români au fost inconsistente și contradictorii.

  Acuzați de omor agravant

  Într-o încercare de a lămuri situația, Parchetul din Caltagirone a deschis o investigație amănunțită, iar Gheorghe Ciprian Apetrei și Costel Bălan au fost reținuți de carabinieri, fiind acuzați de omor agravant și de punerea în scenă a sinuciderii.

  În timpul audierilor, efectuate de procurorul Alessandro De Feo în noaptea de sâmbătă spre duminică au apărut contradicții și în poveștile celor doi bărbați. Aceste neconcordanțe, împreună cu rănile incompatibile cu sinuciderea, descoperite pe trupul fetei, au condus la emiterea mandatului de arestare.

  Procurorul Alberto Santisi și adjunctul său, Alessandro Di Fede, care coordonează investigațiile, susțin că Apetrei ar fi ucis-o pe Vera în altă locație și apoi, împreună cu Bălan, ar fi mutat corpul în casa abandonată, unde au încercat să însceneze o sinucidere prin spânzurare.

  Nu ar fi fost victima violenței domestice

  Vera, venită în Italia în căutarea unui viitor mai bun, a trăit o existență izolată în compania lui Apetrei, iar anchetatorii nu au descoperit indicii care să sugereze că ar fi fost o victimă a violenței domestice.

  În ciuda acestor dezvăluiri șocante, aparițiile publice pe rețelele de socializare ale tinerei moldovence arătau că avea o relație aparent normală cu partenerul său român. Fata a postat  fotografii cu momente fericite și declarații de dragoste. Acum, autoritățile încearcă să înțeleagă ce l-ar fi putut determina pe iubitul tinerei să comită un astfel de act odios și cum a plănuit, alături de preietenul său, să evite consecințele legii.

  Gheorghe Ciprian Apetrei și Costel Bălan își mențin nevinovăția, chiar și în fața anchetatorilor, invocând în continuare varianta sinuciderii, notează adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.