luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Doi muncitori, salvați de pompierii timișeni într-o luptă contracronometru! Un mal de pământ căzuse peste cei doi

  de - | 24 iunie 2021, 10:38 PM | Regional

  0

  Grav accident de muncă petrecut în această seară în centrul localităţii Urseni, de lângă Timişoara – un mal de pământ s-a răsturnat peste doi muncitori care lucrau la viitoarea canalizare. Aceştia săpau un şanţ, moment în care malul de pământ nisipos s-a prăbuşit peste ei. Şanţul adânc de mai bine doi metri nu avea niciun fel de sistem de susţinere al celor două maluri de pământ. Localnicii au încercat să-i scoată pe cei doi, dar la faţa locului au sosit mai multe echipaje de intervenţie de la ISU Banat. Un echipaj de la SMURD l-a resuscitat pe primul muncitor, care a fost scos de sub malul de pământ, fiind transportat ulterior într-o ambulanţă de terapie intensivă mobilă.

  „Am avut o intervenție ca urmare a surpării unei lucrări de excavație, cu doi muncitori prinși sub malul de pământ. S-a intervenit rapid cu echipamente specifice, au fost dizlocate forțe de la Detașamentele 1 și 2 Timișoara. Cele două persoane au fost extrase în timp optim, ambele în viață, și au fost preluate de către echipajele de prim ajutor și transportate la Urgențe. Una dintre victime a fost acoperită în totalitate de pământ, iar cealaltă victimă parțial. A fost o intervenție deosebit de grea, ținând cont de necesitatea unui timp rapid de intervenție pentru a putea salva victimele”, a declarat locotenent-colonel Ovidiu Oprean, din cadrul ISU Timiș. La fața locului a venit și patronul firmei care se ocupă de lucrare, acesta spunând că nu înțelege de ce muncitorii nu au folosit elementele de siguranță pe care le aveau la dispoziție. La locul incidentului au ajuns și inspectorii ITM, care vor face verificări.

  Citeste mai mult pe: pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.