Fake News – fabrici de știri mincinoase în susținerea familiei tradiționale

  de - | 5 February 2018, 11:14 AM | Contributors | Fact check

  1

  (foto: hotnews.ro)

  Este strigător la cer că această mascaradă a cavalerilor cruciați, ce continuă să propovăduiască modificarea Constituției în intenția de a proteja familia tradițională, îi este permisă să continue! Este o jignire flagrantă adusă logicii oricărui cetățean educat din această țară, care este suficient de abil și înzestrat să decidă singur asupra a ceea ce este drept sau nu, constituțional sau nu. Este o încălcare mârșavă a Constituției, fiindcă este o acțiune care nu are altă țintă decât discriminarea unei minorități a cetățenilor acestei țări (cu o metodă securistoidă de dezimformare).

  Coaliția pentru familie” (CPF) este o Fabrică de știri mincinoase – Fake News

  Într-un comunicat publicat în numele CPF, se face, pe baza unor premize false și argumentații ce au menirea să influențeze emoțional, un apel la unitate în jurul subiectului „Familiei Tradiționale” și necesitatea Referendumului de modificare a Constituției. („Coaliția pentru Familie susține demnitatea ființei umane și a familiei”, scrie stiripentruviata.ro în 13.01.2018 )

  Comunicatul nu este altceva decât o încercare mincinoasă de manipulare ordinară a opiniei publice din România. Este o încercare de a defini mișcarea pe care CPF o reprezintă publicistic/public, cu trâmbițe și surle, ca fiind singura care apără copilul român de atrocitățile abuzurilor comise împotriva acestuia. În totalitatea lui, indirect, se sugerează că Instituția Familiei ar fi sub amenințare, că pedofilia este la ea acasă în România, doar fiindcă familia este neprotejată de Constituție. „În numele celor trei milioane de români care au semnat pentru protejarea constituțională a familiei, tragem semnalul de alarmă: iată unde duce drumul nesocotirii valorilor fundamentale ale civilizației creștine”. Dar văd că au renunțat, manipulatorii ordinari ce sunt, la termenul de „tradițională”. Se sugerează indirect că pedofilii ar fi homosexuali și atei, ori dacă analizăm fiecare caz în parte, vom descoperi că abuzuri împotriva copiilor și tinerilor sunt înfăptuite și de creștini, chiar ortodocși.

  A pune semnul egalității între „demnitatea umană” și „familia”, ce în viziunea emisă cu alte intervenții publice anterioare era „tradițională”, nu este altceva decât un abuz ordinar, prin care CPF încercă să se erijeze în singurul „Ordin” ce se dedică apărării copilului român, neprotejat de o Constituție, sugerată „Defectă”, ce astfel încalcă demnitatea umană și nesocotește „civilizația creștină”.

  Hai să vedem ce spune de fapt și de drept Constituția României

  ART. 16 Egalitatea in drepturi (1) Cetătenii sunt egali in fata legii si a autoritătilor publice, fără privilegii si fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege. ”

  ART. 20 Tratatele internationale privind drepturile omului (1) Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertătile cetătenilor vor fi interpretate si aplicate in concordantă cu Declaratia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte. 

  ART. 26 Viata intimă, familială si privată (1) Autoritătile publice respectă si ocrotesc viata intimă, familială si privată. (2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea insăsi, dacă nu incalcă drepturile si libertătile altora, ordinea publică sau bunele moravuri. ”

  ART. 29 Libertatea constiintei (1) Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrans să adopte o opinie ori să adere la o credintă religioasă, contrare convingerilor sale. (2) Libertatea constiintei este garantată; ea trebuie să se manifeste in spirit de tolerantă si de respect reciproc. (3) Cultele religioase sunt libere si se organizează potrivit statutelor proprii, in conditiile legii. (4) In relatiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de invrăjbire religioasă(5) Cultele religioase sunt autonome fată de stat si se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin inlesnirea asistentei religioase in armată, in spitale, in penitenciare, in azile si in orfelinate. (6) Părintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a căror răspundere le revine. ”

  ART. 49 Protectia copiilor si a tinerilor (1) Copiii si tinerii se bucură de un regim special de protectie si de asistentă in realizarea drepturilor lor. ”

  Avocatul Poporului ART. 58 Numirea si rolul (1) Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani pentru apărarea drepturilor si libertătilor persoanelor fizice. Adjunctii Avocatului Poporului sunt specializati pe domenii de activitate. (2) Avocatul Poporului si adjunctii săi nu pot indeplini nici o altă functie publică sau privată, cu exceptia functiilor didactice din invătămantul superior. (3) Organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului se stabilesc prin lege organică. ART. 59 Exercitarea atributiilor (1) Avocatul Poporului isi exercită atributiile din oficiu sau la cererea persoanelor lezate in drepturile si in libertătile lor, in limitele stabilite de lege. (2) Autoritătile publice sunt obligate să asigure Avocatului Poporului sprijinul necesar in exercitarea atributiilor sale. ”

  Ce spune Constituția la art.20 (1)?

  Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertătile cetătenilor vor fi interpretate si aplicate in concordantă cu Declaratia Universală a Drepturilor Omului …”

  Ce înseamnă în practică această referire la Declarația Universală a Drepturilor Omului?

  Printre altele și ceea ce se spune la art.7 din această declarație: „ Articolul 7 Toţi oamenii sînt egali în faţa legii şi au, fără nici o deosebire, dreptul la o egală protecţie a legii. Toţi oamenii au dreptul la o protecţie egală împotriva oricărei discriminări care ar viola prezenta Declaraţie şi împotriva oricărei provocări la o asemenea discriminare. ”

  A cere modificarea Constituției în sine este, în anumite împrejurări, constituțională, fiind un drept câștigat. Dar a cere modificarea Constituției pe baza unor minciuni, ce au un singur rol, cel de a discrimina o minoritate, pe considerente susținute de o dogmă religioasă emise de unii creștini ortodocși fundamentaliști, este de fapt un DEMERS ANTICONSTITUȚIONAL, fiindcă este un act de Provocare la Discriminare.

  În consecință, pe această cale cer în mod public Avocatului Poporului să se autosesizeze în acest subiect care, din în ce mai mult, se acutizează și divide unitatea națională a românilor. De asemenea, cer verificarea constituționalității deciziei de a chema la referendum, pe o temă cu o tentă vădită discriminatorie, ce conform Constituției nu poate fi definită decât ca o violare ordinară a drepturilor constituționale a cetățenilor României.

  Care este de fapt adevărul ce se caută a fi ascuns în umbra acestei așa numite „Cruciade Creștinești Ortodoxe” întru apărarea Familiei Tradiționale?

  Pur și simplu discriminarea unei minorități a cetățenilor români, a căror drepturi constituționale se doresc a fi scoase de sub egida legii fundamentale a Statului Român și împiedicarea de a li se respecta pe viitor un drept CONSTITUȚIONAL.

  Ori toate aceste demersuri trebuie OPRITE și declarate NECONSTITUȚIONALE, înainte ca resursele atât de valoroase ale bugetului de stat să ajungă să fie cheltuite anapoda pe un referendum cu o temă ANTICONSTITUȚIONALĂ.

  Tot pe această cale, cer tuturor nealiaților la acest demers rușinos pentru România să nu participe la un referendum pe o temă anticonstituțională, dacă acesta va fi aprobat de o majoritate politică în Parlament, ce în sine ar descalifica majoritatea ca fiind în totalitatea facultăților mentale. Cum poate o instituție a democrației, apărată de însuși Constituția României, să considere legală tema anticonstituțională a clamatului referendum pentru familia tradițională? Doar încălcând Constituția! Ori acest fapt ar califica întreaga majoritate parlamentară ca fiind nimic altceva decât o adunătură de analfabeți, necunoscători ai Constituției României.

  Deci atenție, stimabili parlamentari!

  Vă jucați cu focul!

  Religia de nici un fel nu are ce căuta în definirea drepturilor democratice ale Constituției României!

  JOS LABELE CREȘTINEȘTI DE PE CONSTITUȚIA ROMÂNIEI!”

  P.S. – „Tuturor creștinilor ce susțin un Referendum pentru modificarea Constituției în vederea apărării familiei tradiționale: – Dragilor!!! Vă respect dreptul la credință. Dar înainte să semnați o susținere a unui asemenea demers, precum modificarea Constituției, ar fi trebuit să citiți Constituția României și Carta Drepturilor Omului care vă garantează tocmai Dreptul la Credință. Nu ați citi Constituția României, pe îndelete, așa cum o faceți cu Biblia? Păi atunci nu sunteți decât o patetică adunătură de oi, ce orbește își urmează suratele în prăpastie, în cazul vostru al „liderilor falși” și nu meritați să trăiți într-un stat democrat. Nu vă place să fiți oameni liberi? Nu aveți decât. Dar nu scuipați memoria acelora care s-au luptat până la jertfa supremă pentru respectarea drepturilor democratice în România.

  Înainte să criticați, citiți și:

   

  Peterpan

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pentru a-mi susține propriile argumentări de Neconstituționalitate a demersului de revizuire a Constituției, de cei din „mișcarea” pentru „Familia Tradițională” mai adaug, un articol important din Constituția României, Cartea Sfântă a democrației din această țară.
   ”””””””””””””””””””””””””””
   ART. 152
   Limitele revizuirii

   (2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor si a libertătilor fundamentale ale cetătenilor sau a garantiilor acestora. …
   ”””””””””””””””””””””””””””
   Deci stimabili politicieni și reprezentanți ai „valorilor creștine”, susținători cu semnătură, sau prin promisiuni verbale la campania numită „Familia Tradițională”.
   Sunteți Penali cu toții!
   Orice discuție este de prisos, din moment ce demersul este Anticonstituțional!
   ”””””””””””””””””””””””””””
   Un asemenea demers ca cel pentru „Familia Tradițională”, presupune în realitate, aruncarea actualei Constituții la gunoi și elaborarea alteia, bazate pe alte principii decât cele ale Cartei Universale a Dreptului Omului. Dacă nu pricepeți acest lucru simplu de înțeles, atunci din păcate, trebuie să-l citez pe un fost Președinte reales al României, … și el un penal, prin numeroasele încălcări ale Constituției, pe parcursul mandatelor de președinte.
   „Nu vă convine? Plecați din România.”

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.