vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii din Moscova au arestat femei și jurnaliști la o manifestație a soțiilor de militari trimiși pe front

  de - | 24 februarie 2024, 5:26 PM | Internaţional

  0

  SOTA / X

  Poliţia rusă din Moscova a arestat sâmbătă câteva persoane, inclusiv jurnalişti, la o manifestaţie a soţiilor unor militari mobilizaţi, care cer ca aceştia să fie aduşi înapoi din Ucraina, la doi ani de la invazia rusă, relatează agenția AFP, citată de News.ro și Observatornews.ro.

  În fiecare sâmbătă, aceste soţii de militari depun flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, o acţiune simbolică lângă zidurile Kremlinului, prin care cer ca aceştia să fie aduşi înapoi în Rusia de pe front.

  Poliţia a avertizat presa – inclusiv pe AFP – să nu se ducă la aceste manifestaţii şi i-a arestat pe jurnaliştii care au încălcat acest avertisment, transmite News.ro.

  Înregistrări video realizate de publicaţiile Sota şi SOTAvision care surprind poliţişti arestând mai multe persoane – dintre care două purtau veste galbene pe care scria PRESA, venite să acopere această reuniune săptămânală a mişcării „Put Domoi” („drumul către casă” în rusă) în apropiere de flacăra soldatului necunoscut.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.