duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Doi bihoreni care trebuiau să fie în carantină la domiciliu, prinși în Chișineu Criș în timp ce încercau să ajungă la graniță

  de Special Arad | 27 ianuarie 2022, 1:43 PM | Știri Arad

  0

  Miercuri seara, în jurul orei 20.00, un echipaj mixt <polițist-jandarm> aflat în serviciul de patrulare pe raza orașului Chișineu Criș, a depistat doi bărbați cu vârste de 24, respectiv 34 de ani, ambii din județul Bihor, care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu, deși s-au întors dintr-o țară declarată zonă cu risc epidemiologic ridicat.

  Cei doi se aflau într-un autoturism aflat în trafic, iar la vederea forțelor de ordine, șoferul a virat pe o stradă lăturalnică. Acest lucru le-a atras atenția oamenilor legii și au plecat imediat în urmărirea autoturismului, fiind oprit imediat. 

  În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, atât pe numele șoferului, cât și al pasagerului din autoturism, este emisă o alerta de tip ,,coronavirus asociat” și aveau obligația legală să stea 10 zile în carantină la domiciliu, respectiv până în data de 2 februarie inclusiv. Cei doi bărbați se întorseseră de curând din străinătate, însă nu au mai ajuns la domiciliu, iar acum se îndreptau spre un alt punct de trecere a frontierei, în vederea efectuării unei noi călătorii în străinătate.

  Având în vedere cele constatate, bărbații au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 4.000 lei, pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.