duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Documentarul de investigație, în focus la fARAD 9

  de Special Arad | 7 august 2022, 7:10 PM | Cultură | Film

  0

  Festivalul internațional de film documentar fARAD revine la Arad între 7-11 septembrie 2022 pentru a noua ediție, cu titlul „Caută și vei găsi!”, dedicată documentarului de investigație.

  Festivalul se extinde, în acest an, și la Timișoara, cu două proiecții speciale între 7-9 septembrie, în parteneriat cu Institutul Francez Timișoara – Institut français de Timisoara.

  Un festival de film documentar original în peisajul național și regional, a cărui identitate se inspiră din poziția de frontieră a Aradului, fARAD explorează diverse forme cinematografice de reprezentare a realității și modalități de a transcende limitele și granițele formale sau naționale.

  Festivalul include și în acest an Laboratorul fARAD, dedicat tinerilor documentariști, cu participare gratuită. Data limită de înscriere: 18 august. Mai multe detalii, aici.

  Organizat de o echipă cu experiență care include programatori și producători ai festivalului de film românesc din New York, Making Waves, și ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, fARAD propune publicului filme documentare, hibride și experimentale recente, recunoscute în marile festivaluri internaționale.

  fARAD a fost fondat în 2014 de Romanian Film Initiative/Asociația Film ETC. (Corina Șuteu, Mihai Chirilov și Oana Radu), sub direcția artistică a Monei Nicoară, și este produs în parteneriat cu 111 Film, sub patronajul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.