duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Filmul documentar „Hai, România! Povestea Generației de Aur”, în avanpremieră la Arad, la Cinema City

  de Special Arad | 8 februarie 2024, 12:34 PM | Film | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Primul film documentar despre fotbalul românesc din anii de glorie va avea premiera la Arad, la Cinema City, în data de 29 februarie, ora 19:30. Durata: 90 de minute (ca la meci, dar fără pauză).

  „Vino la avanpremiera filmului «Hai, România! Povestea Generației de Aur» și fii printre primii care vizionează primul film despre fotbalul românesc din anii de glorie! Hagi, Popescu, Dumitrescu și toți oamenii din Generația de Aur sunt actori în rolul vieții lor și își spun poveștile așa cum nu le-au spus în peste 30 de ani! Te așteptăm în sala de cinema să retrăim împreună acele momente care ne-au scos în stradă de fericire!”, anunță organizatorii.

  „Hai, România! – Povestea Generației de Aur” (care în stadiul de proiect a avut titlul de lucru „Nopți albe”), produs de către doi arădeni, Călin Crețu și Simion Apreutese, se va lansa în cinematografele din toată țara pe 1 martie 2024 și va spune povestea complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii 1980-2000, o perioadă în care Echipa Națională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA și a reușit recordul a trei calificări consecutive la trei campionate mondiale (1990-1994-1998) și două calificări consecutive la două campionate europene de fotbal (1996 și 2000).

  În regia lui Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun (unul dintre co-fondatorii site-lui Recorder) și produs de Headline Management Agency, Hai, România! – Povestea Generației de Aur este primul film al acelor vremuri, al „nopților albe” de sărbătoare, care va fi difuzat în premieră pe marele ecran și va putea fi văzut de microbiștii de toate vârstele, în toată țara.

  Acesta va celebra în 2024 aniversarea a 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc, respectiv calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal SUA 1994.

  Ulterior, filmul va fi urmat și de un serial cu imagini, subiecte și interviuri extinse, în completare, destinat unei platforme de streaming.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.