miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Proiecție specială a celui mai nou film regizat de Tudor Giurgiu, în prezența echipei, la Cinema City Atrium

  de Special Arad | 10 octombrie 2023, 1:13 PM | Cultură | Film

  0

  Echipa filmului românesc „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu, ajunge la Arad duminică, 15 octombrie. Proiecția specială la Arad, în cadrul turneului de promovare prin țară, va avea loc la Cinema City din Atrium Mall, de la ora 19:00.

  Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu, pe actorii Iulian Postelnicu și Alex Calangiu, dar și pe directorul de imagine Alex Sterian.

  Biletele mai sunt disponibile online pe site-ul Transilvania Film.

  Filmul „Libertate” spune o poveste mai puțin cunoscută. În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras.

  „Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă”, a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

  Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolc în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și se află în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

  Din 6 octombrie, filmul poate fi vizionat în cinematografele din toată țara.

  „Libertate” este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.