vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Documentar despre șomajul tehnologic și imortalitatea digitală, în această seară, la „Arta”

  de Special Arad | 3 decembrie 2018, 2:35 PM | Cultură | Film

  0

  „The Future of Work and Death”, în regia lui Sean Blacknell și Wayne Walsh, este un documentar din 2016 care abordează subiectul evoluţiei exponențiale a tehnologiei și unde ne va duce aceasta. Arădenii îl pot viziona în această seară (3 decembrie), de la ora 20:00, la Cinema Arta, cu subtitrare în limba română. Intrarea este gratuită.

  Filmul pune accent pe cum tehnologia viitorului ar putea schimba semnificativ cele două caracteristici inevitabile ale experienței umane – timpul și moartea. Explorează felul în care automatizarea avansată, inteligența artificială și singularitatea tehnologică ar putea fi realizabile în următorii 30 de ani, cum surmenajul și șomajul tehnologic ar putea deci să apară și cum imortalitatea digitală nu mai este de domeniul science-fiction-ului. Dar care sunt totuși repercusiunile socio-politice ale acestor inovații și mai mult decât atât, suntem pregătiți pentru așa ceva? Înseamnă, oare, a lucra mai puțin a trăi mai mult și chiar este nevoie să punem capăt procesului de îmbătrânire? Experți din toată lumea, din specializări ca neuroștiința, antropologia, filosofia, futurologia, își împărtășesc gândurile referitoare la aceste progrese viitoare.

  Documentarul a avut proiecții la festivaluri precum Raindance Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Academia Film Olomouc și CPH:DOX.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.