joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Doamna R… La 90 de ani, vinde flori în arșiță. Nu cerșește, nu cere milă

  de Raluca Medeleanu | 7 iulie 2021, 12:15 PM | Povești despre oameni | Strada | Topic special

  0

  Prima dată când am întâlnit-o pe doamna R. a fost în iulie 2020, când am făcut un reportaj despre interminabilul șantier de reabilitare a clădirii istorice cu numărul 23 de pe Bulevardul Revoluției, colț cu Iuliu Maniu, ea fiind unul dintre locatarii de acolo. Auzindu-i povestea, ni s-a strâns sufletul: la 90 de ani, lucidă și gândul mereu către Dumnezeu, s-a pus să crească flori pe balcon pentru a avea o sursă în plus de venit, pe lângă mizerabila pensie pe care o primește de la stat.

  Cu toate acestea, doamna R. nu-și plângea de milă, nici nu a dorit să fie fotografiată… extrem de modestă, privea totuși cu optimism către viitor, căci simțea că nu are dreptul să-și jelească sărăcia, când se gândea la sacrificiile Mântuitorului. „De greu îmi e greu, dar când mă gândesc cât a suferit Domnul Nostru Iisus Hristos pe cruce, atunci parcă suferințele mele nu mai sunt așa de mari”, ne spunea ea atunci.

  A trecut prin multe, iar acum am descoperit că a trecut și prin pandemie, tot în picioare!

  Am revăzut-o pe doamna R. astăzi, la colțul clădirii în care locuiește. Afară sunt 30 de grade, iar ea stă în picioare, cu câteva mici ghivece cu plante pe care ea le crește cu grijă și iubire. Dar trebuie să se desprindă de ele, căci așa mai strânge niște bănuți. Am pus mâna pe primul care ne-a venit în cale și l-am cumpărat. Ceea ce vă îndemnăm și pe dumneavoastră, dragi cititori, să faceți, dacă aveți drum în zonă.

  Doamna R. nu cerșește. Doamna R. nu vrea milă siropoasă tipică articolelor de ziar care storc lacrimi. Dar nouă ni le-a stors involuntar. Din respect, nici nu i-am făcut o poză. Am simțit o maximă admirație pentru o doamnă de 90 de ani care, prin forțele ei proprii, așa cum a făcut toată viața, încearcă să se descurce singură, așa cum poate, chiar și acum, la o vârstă atât de înaintată.

  Multă sănătate vă dorim, doamnă R, din toată inima! Și la cât mai multe veri în care plantele dumneavoastră să prospere, la fel ca dumneavoastră!

   

   

  Citește și: Cu doar 1000 de lei pensie și cu sănătatea șubredă, o femeie de 90 de ani crește flori pe balcon pentru a-și achita ratele pentru renovarea fațadei clădirii din centrul Aradului – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.