vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  DNA se întărește! Încă 50 de procurori se alătură Direcției!

  de Special Arad | 4 iulie 2015, 7:40 AM | Naţional

  0

  Premierul interimar Gabriel Oprea a semnat o Hotărâre de Guvern prin care DNA primeşte 50 de procurori în plus. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial.

  Procurorul şef al DNA, laura Codruţa Kovesi a solicitat în repetate rânduri alocarea unui număr mai mare de procurori pentru instituţia pe dcare o conduce. Kovesi spunea în noiembrie 2014 că la DNA lucrează numai 90 de procurori, aceştia având de instrumentat aproape cinci mii de dosare.

  „În 4.800 de dosare lucrează aproximativ 90 de procurori. Tot ce se vede se face cu 90 de procurori. O activitate complexă cu număr redus de procurori. În ultimul an şi jumătate, în DNA au venit 30 de noi procurori, o parte au venit de la alte structuri de Parchet, ştiam că sunt foarte buni şi i-am contactat. Sunt şi procurori care au plecat de la DNA la alte structuri”, se plângea Kovesi. 

  hg

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.