Ziua Z pentru șefa DNA. Astăzi să dă verdictul oficial asupra presupusului plagiat

  de Special Arad | 8 decembrie 2016, 8:39 AM | Naţional

  0

  Tot mai multe persoane cu doctorat din viața publică din România sunt acuzate de plagiat. A fost și cazul șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. În cazul acesteia Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNDATCU) va da astăzi verdictul, după ce va analiza raportul întocmit de comisia juridică, un document care are la bază analiza a trei experți, scrie site-ul News.ro.

  La începutul acestei săptămâni, Comisia juridică a CNATDCU a primit raportul întocmit de comisia de experţi care a analizat lucrarea de doctorat a procurorului şef al DNA. Comisia de experţi a fost alcătuită din trei persoane. Raportul a fost prezentat pentru decizia finală Consiliului general al CNATDCU.

  Universitatea de Vest Timişoara a apreciat, după analiza sesizării de plagiat făcute de Mugur Ciuvică în privinţa tezei de doctorat a Laurei Kovesi, că 564 de rânduri din cele 4.705 rânduri sesizate sunt similare cu alte surse, ceea ce, la nivelul întregii lucrări, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 la sută.

  Sursa: News.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.