vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DNA face precizări în cazul perchezițiilor de la Primăria Timișoara

  de - | 8 aprilie 2022, 3:54 PM | Regional

  0

  La mai bine de 3 ore de la inceperea perchezitiilor procurorilor DNA la Primaria Timisoara, administratia Fritz reactioneaza, prin purtatorul de cuvant al institutiei.

  Acesta a precizat ca procurorii incearca sa stabileasca daca au existat acte de coruptie in primarie si ca au discutat cu viceprimarul Ruben Latcau. De asemenea, a fost verificat si biroul de Guvernanta Participativa.

  Astazi, in jurul orei 11, o echipa de la DNA a venit la Primaria Timisoara. Din primele informatii, este vorba de un dosar in rem, adica nu vizeaza persoane. Este o cercetare preliminara prin care procurorii incearca sa stabileasca daca au fost savarsite acte de coruptie. Procurorii au fost in biroul viceprimarului Ruben Latcau, cu care au purtat o discutie, iar apoi au coborat la biroul de guvernanta participativa. Domnul viceprimar si-a aratat toata deschiderea in aceasta ancheta. De altfel, si primaria colaboreaza cu organele de ancheta in acest moment. Din ce stim noi, nu au fost ridicate documente din biroul domnului viceprimar„, a spus Bogdan Marta, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara.

  Anterior, primarul Dominic Fritz a fugit de presa, refuzand sa raspunda la vreo intrebare pusa de jurnalisti in legatura cu perchezitiile care se desfasoara in sediul municipalitatii.

  DNA: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

  În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara.

  Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

  sursa: opiniatimisoarei.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.