vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DNA: Control judiciar şi sechestru pe averea deputatului Sebastian Ghiţă, patronul România TV. Este acuzat de mituire

  de - | 15 iulie 2015, 8:53 AM | Recomandările editorilor

  0

  Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus instituirea controlului judiciar şi punerea sub sechestru a averii deputatului Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este acuzat că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu, potrivit EVZ.ro

  Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Sebastian Ghiţă pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit, spălare de bani, precum şi faţă de Iulian Bădescu, pentru luare de mită, abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit, potrivit Agerpres.

  De asemenea, procurorii au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Sebastian Ghiţă.
  În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin lui Ghiţă şi Bădescu până la concurenţa sumei de 3.533.600 lei.

  Dosar nou

  Pe 7 iulie, procurorii DNA Ploieşti au deschis un nou dosar penal pe numele deputatului Sebastian Ghiţă şi a fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, faptele având legătură cu mituirea edilului în schimbul obţinerii unei finanţări de la bugetul local pentru un club sportiv susţinut de Ghiţă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.