marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  DNA anchetează contractele de achiziţie a vaccinurilor anti-COVID-19

  de - | 21 septembrie 2021, 8:10 PM | Naţional

  0

  DNA anunţă că pe rolul parchetului este un dosar privind infracţiuni în legătură cu achiziţionarea dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanşarea pandemiei până în prezent, scrie adevarul.ro.

  „Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanşarea pandemiei până în prezent.

  Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, transmite DNA. Ancheta vizează toate contractele de achiziţie a dozelor de vaccin, fiind demarată ca urmare a unei sesizări din oficiu a procurorilor anticorupţie.

  Pe 16 iunie, Guvernul României a stabilit cadrul legal pentru revânzarea unor cantităţi de doze de vaccin care nu mai puteau fi valorificate şi a abilitat Ministerul Sănătăţii să încheie în numele statului român contracte cu alte ţări.

  România a comandat 120 de milioane de doze de vaccin.

  Citeste continuarea pe adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.