Diversiuni în grădina cu gaze de șist a lui Dimitrie Muscă. Mii de arădeni au ieșit în stradă

  de Special Arad | 6 aprilie 2014, 2:42 PM | Știri Arad

  1

  În ciuda faptului că unii au încercat să împiedice prin mijloace oculte participarea cât mai multor arădeni la mitingul organizat duminică împotriva gazelor de știst, în Piața Avram Iancu s-au adunat aproximativ 2.000 de protestatari, oameni de rând, bătrâni, tineri, părinți și copii, sau chiar și căței.

  „Muscă, comunistu plătit de gazprom”

  În fruntea protestatarilor s-a aflat chiar Dimitrie Muscă, ținta atacurilor unor mesaje, prin diferite mijloace, care îndemnau oamenii să nu meargă la miting pentru că acesta ar fi „cumpărat” de către rușii de la Gazprom. Unul dintre mesajele respective l-am primit și noi, prin sms, de pe numărul de telefon 0753.797.453, este jalnic (nu doar) din punct de vedere gramatical și sună în felul următor: „Nu vă lăsați păcăliți de comunistu de Musca cu mitingu lui! E plătit de ruși de la gazprom comunistu!”. Probabil că sună așa de prost pentru că e tradus din maghiară….

  Agricultorul  respinge categoric acuzațiile din respectivele mesaje și sms-uri, spunând, mai mult sau mai puțin ironic, că cei despre care se spune că l-ar fi „cumpărat” nu au destui bani pentru acest lucru.

  Suntem mulți, s-a creat acest grup în care oamenii sunt uniți și nu cred că ne-ar putea cumpăra cineva. La început eram atenți, eram cu ochii unii pe ceilalți pentru a vedea dacă nu cumva e tentat cineva. Sunt multe prostii. Despre mine s-a spus pe anumite site-uri și prin mesaje că sunt comunist și că sunt cumpărat de rușii de la Gazprom. Eu le-am spus că nu au bani să mă cumpere. Au încercat și cei de la guvernare și cei de la MOL să mă cheme… nu cred că e bine să spun toate prostiile, dar inclusiv cei de la FMI m-au provocat, ca să mă duc la întâlniri, să discutăm și să discutăm problema, spunându-mi chiar că în pământurile mele nu intră, numai în celelalte pământuri. Eu lucrez 7.500 de hectare de pământ. Este o crimă să-i lăsăm să intre pentru că este un potențial extraordinar”, ne-a declarat Dimitrie Muscă la finalul manifestațiilor.

  La miting a participat și Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii și un contestatar declarat al exploatării și explorării gazelor de șist pe teritoriul României.

  Cinste organizatorilor acestui miting. Acești oameni sunt conștienți de ceea ce înseamnă acest moment pentru zona Aradului și pentru agricultura Aradului. Nu sunt probleme oarecare. Aici sunt chestiuni legate de legalitate, sunt probleme legate de constituționalitate și sunt probleme legate de siguranța națională. Este vorba nu de un pământ oarecare, nu este un pământ pe care articifial îl faci fertil. Este un pământ cu un potențial fantastic și cu o valoare deosebită. Apoi se pleacă de la probleme de necunoaștere. Nu s-a dat niciodată transparență totală, iar aici nu vorbesc numai de actele normative, ci de ceea ce înseamnă procesul în sine al exploatării cazelor de șist și nu numai. Gazele de șist nu sunt o exploatare convențională, este rezultată din reacții chimice. Nu este o problemă legată doar de Curtici, ci ne putem trezi cu această problemă în mult mai multe locuri. Aradul posedă una dintre cele mai mari rezerve acvifere din țară și nu este o apă oarecare, iar aceasta trebuie păstrată. Este vorba de siguranța alimentară a României în viitor”, ne-a declarat fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.