vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Distrugere de probe într-un dosar de trafic de droguri. A aruncat telefonul iubitului, inculpat în dosar, în sobă

  de Ioana Costaș | 10 aprilie 2023, 4:05 PM | Știri Arad

  1

  În timpul unei percheziții efectuată în 4 aprilie de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și procurorii DIICOT  Arad, într-un dosar de trafic de droguri, iubita unuia dintre cei pe care anchetatorii îi aveau în vizor, a făcut schimb de telefoane cu concubinul ei pentru a induce în eroare anchetatorii. Telefonul bărbatului bănuit de trafic de droguri urma să fie ridicat de oamenii legii, constituind probă în dosar, de aici și schimbul. Ulterior, bărbatul i-a cerut iubitei sale să arunce telefonul în sobă pentru a-l distruge, femeia conformându-se.

  Femeia a fost plasată în arest la domiciliu și este cercetată pentru infracțiunea sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, după ce oamenii legii au găsit telefonul în sobă.

  „În urma perchezițiilor efectuate la data de 4 aprilie de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, procurorii au dispus, la data de 7 aprilie, reținerea unei persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. În urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 4 aprilie, aceasta ar fi înmânat propriul său telefon uneia dintre persoane bănuite, pentru a fi predat organelor de urmărire penală, reţinând asupra sa telefonul mobil al acesteia, în scopul sustragerii de la efectuarea percheziţiei informatice, împiedicând, în această modalitate, obţinerea de probe şi aflarea adevărului. Astfel, în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 7 aprilie, în locuința persoanei bănuite, a fost descoperit telefonul mobil distrus prin ardere de către aceasta”, informează reprezentanții IPJ Arad.

  Potrivit acestora „din probele administrate în cauză a reieșit că, la data de 5 aprilie, la instigarea persoanei bănuite, aflată în stare de arestare preventivă, persoana în locuința căreia a fost descoperit telefonul mobil ar fi aruncat în soba de teracotă telefonul mobil, în scopul sustragerii acestuia de la efectuarea unei percheziţii informatice şi aflării adevărului. La data de 7 aprilie, propunerea formulată de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad, care a dispus arestarea la domiciliu a persoanei bănuite, pentru 30 de zile”.

  Reamintim că, în perioada ianuarie – aprilie, în județul Arad, ar fi acționat o grupare specializată în procurarea, deținerea în vederea comercializării, fără drept, de droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive către consumatori din acest județ, activitate în urma căreia ar fi fost obținute venituri.

  Citește și: Opt persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de ieri. Traficanții vindeau drogurile în zona Piața Sârbească

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.