vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Opt persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de ieri. Traficanții vindeau drogurile în zona Piața Sârbească

  de Ioana Costaș | 5 aprilie 2023, 10:12 AM | Știri Arad

  0

  Opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma celor 16 percheziții efectuate ieri la Arad – de DIICOT Arad și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad – pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri.

  Potrivit informațiilor noastre, cei opt urmează să fie prezentați astăzi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

  34 de persoane bănuite că sunt implicate în traficul de droguri au fost conduse ieri la sediul DIICOT Arad pentru a fi audiate. Dintre acestea, opt au fost reținute. Conform informațiilor noastre, gruparea vindea cannabis și etnobotanice – precum și alte droguri – către consumatori, tranzacțiile având loc – de cele mai multe ori – în zona Piața Sârbească din municipiul Arad, însă anchetatorii spun că membrii grupării acționau și în județ.

  Potrivit DIICOT Arad, gruparea a activat pe raza județului Arad în perioada ianuarie – aprilie 2023 și era specializată în „procurarea, deținerea în vederea comercializării, ambalarea și vânzarea, fără drept, de droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive către consumatori de pe raza acestui județ, activitate în urma căreia au fost obținute venituri”.

  UPDATE

   

  Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT Arad în ceea ce privește cinci dintre cele opt persoane reținute. Cei cinci au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile începând de astăzi, 5 aprilie, până la data de 4 mai, inclusiv.

  Pentru celelalte trei persoane – este vorba despre două femei și un bărbat – DIICOT Arad a cerut luarea măsurii arestului la domiciliu, solicitare pe care judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis-o. Astfel, începând cu 5 aprilie până în data de 4 mai, inclusiv, cei trei se vor afla în arest la domiciliu.

  Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă.

   

  Citește și: Percheziții la Arad, la traficanții de droguri. DIICOT Arad audiază 34 persoane • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.