luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Discuții cu ușa închisă, în cadrul vizitei ministrului Sănătății la Spitalul Județean. Cionca ne liniștește că „Aradul e departe de a fi o nouă Suceavă”

  de Raluca Medeleanu | 1 aprilie 2020, 5:29 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  5

  Captură video Tv Arad

  În această după-masă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a deplasat la Arad unde a mers în control la Spitalul Clinic de Urgență. Discuțiile purtate cu autoritățile locale au avut loc în sala de ședințe din sediul administrativ, din curtea Spitalului Județean Arad, iar presa nu a avut acces înăuntru.

  Din înregistrarea realizată de colegii noștri de la Tv Arad, care au fost la fața locului, îi distingem alături de ministrul Tătaru pe managerul economic al spitalului Carmen Lucuța, managerul medical Marcel Onel, directorul DSP Arad Constantin Cătană, președintele Consiliului Județean Arad Iustin Cionca, vicepreședintele Consiliului Județean Sergiu Bîlcea și pe primarul Aradului Călin Bibarț.

  Update

  Deși discuțiile purtate cu autoritățile locale în sala de ședință au rămas „închise” acolo în sala de ședință, ele nefiind acesibile presei, se pare că atât conducerea Consiliului Județean Arad cât și ministrul Tătaru țin să prezinte varianta cu „totul este sub control”.

  În declarația pe care a dat-o presei, ministrul sănătății a ținut să spună că, deși a observat că moralul cadrelor medicale este scăzut, el a fost impresionat de modul în care se lucrează în corturile de triaj, iar președintele CJA Iustin Cionca a notat pe pagina sa oficială de Facebook doar atât despre întâlnirea cu ministrul:„După inspectarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, concluzia domnului Nelu Tătaru este că Aradul e departe să fie considerat o a doua Suceavă”.

  Update 2

  Informații suplimentare aflăm tot de pe Facebook, de pe pagina președintelui CJA Iustin Cionca. Iată ce spune acesta:

  „-Pacienții arădeni Covid-19 cu forme severe vor fi în continuare primiți la Timișoara;
  -Am fost informați că încă un camion de materiale medicale este pe drum înspre la Arad;
  -Se fac angajări de medici la Unitatea de Primiri Urgențe Arad;
  -Ni s-a transmis că vârful graficului de îmbolnăviri încă nu a fost atins;
  -Am prezentat planul de acțiune pe județul Arad, cu pașii următori: Spitalul TBC, Spitalul din Ineu, Spitalul Municipal, Spitalul Județean, Spitalul de Campanie de la Expo Arad.
  Concluzia vizitei ministeriale: Aradul este departe de a fi o a doua Suceava!”
  , se arată pe pagina oficială de Facebook a lui Iustin Cionca.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte inteligent planul de acțiune, cităm:
   „Am prezentat planul de acțiune pe județul Arad, cu pașii următori: Spitalul TBC, Spitalul din Ineu, Spitalul Municipal, Spitalul Județean, Spitalul de Campanie de la Expo Arad”
   Ce sa înțelegem de aici? Că în cazul în care se depășește capacitatea Spitalului TBC, pacienții vor fi transferați la Ineu? Pentru ce? Să fie retransferați înapoi spre Timișoara sau Arad în cazul în care li se agravează situația? Sărmanului pacient i se reduc astfel dramatic șansele de supraviețuire, până parcurge drumul înapoi de la Ineu la Arad sau Timișoara pe binecunoscutul drum infernal care trece prin Horia și Șiria. Așa este când ai cap doar ca să nu-ți plouă în gât! Oare dacă dă covid-ul în ei (nu le dorim), îi transferă si pe dumnealor la Ineu?

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.