sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Caius Parpală, fostul director al „Apelor Române” Arad, și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

  de Special Arad | 14 martie 2023, 10:48 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Timișoara și Caius Parpală, la data faptei director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș au ajuns la un acrod de recunoaștere a faptei. Parpală a recunoscut mita în formă continuată și astfel a scăpat de pedeapsa cu executare. DNA informea ză că „în cauza mediatizată prin comunicatul nr. 912/VIII/3 din 25 octombrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului”.

  „PARPALĂ CAIUS MIHAI, cercetat sub control judiciar, la data faptei director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

  În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

  În zilele de 24 august 2022 și 3 octombrie 2022, inculpatul Parpală Caius Mihai ar fi primit suma totală de 8.000 lei, prin intermediar și în mod direct, de la administratorul unei societăți comerciale care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa, de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, să sprijine activitatea societății respective, în sensul de:

  – a nu dispune controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile presupus ilegale, efectuate de aceasta;

  – a împiedica rezilierea contractelor de exploatare pe care societatea respectivă le avea în derulare”.

  Caius Parpală, recunoaștere în fața judecătorilor de la Tribunalul Arad

  „În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani și interzicerea unor drepturi. Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Arad.

  Anterior, prin rechizitoriul din data de 21 ianuarie 2023, omul de afaceri care ar fi remis suma de 8.000 lei, cu titlu de mită, inculpatului Parpală Caius Mihai, a fost trimis în judecată sub control judiciar, în sarcina acestuia fiind reținută infracțiunea de dare de mită, în formă continuată” , se mai spune în comunicatul DNA.

  Citește și: Caius Parpală, fostul președinte CJA și actualul director la „Apele Arad”, reținut de procurorii DNA pentru luare de mită

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.