Directorii de la Compania Apă-Canal Arad se „scaldă” lunar în salarii de mii de euro! (documente)

  de Andrei Fuliaș | 11 October 2017, 2:54 PM | Administraţie

  15

  „Am cel mai călduț loc de muncă din Arad”. Cam așa își poate caracteriza locul de muncă aproape oricare dintre angajații de la S.C. Compania de Apă Arad S.A.

  Pe de altă parte, fiecare arădean de rând poate să afirme că „apa și canalizarea din Arad sunt printre cele mai scumpe”. Și ar avea dreptate, fiindcă Aradul se clasează undeva pe locul 16 dintr-un total de 41 de județe, la care mai adăugăm și Bucureștiul, la prețul plătit pentru fiecare metru cub de apă potabilă, respectiv canalizare-epurare.

  Și, ca arădean, stai să te întrebi, pe bună dreptate, de ce Bihorul, Clujul, Timișul, Sibiul, Alba sau Hunedoara au prețuri mai mici decât Aradul. Nu știm exact cum este în societățile din județele enumerate sau din celelalte județe ale țării. Știm însă că, la Arad, S.C. Compania de Apă Arad S.A. este mai mult decât o „vacă de muls”. Este o întreagă „cireadă”.

  De la „cireada” asta numită Compania de Apă Arad mulg peste 1.000 de indivizi, 90% dintre ei angajați datorită relațiilor pe care le au cu alți diferiți indivizi ce se învârt prin niște cercuri în care „trăiesc” mai marii societății. Din „cireada” asta mulg indivizi de la mai toate partidele, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care Compania de Apă n-a prea fost subiect de luptă politică. E logic, cum să se bată monedă pe locul din care „sug” cu toții. Și nu puțin!

  Să luăm spre exemplu salariile unor directori ai Companiei de Apă Arad. Vedem că Directorul General, Gheorghe Bănățean, câștigă 139.839 lei într-un an. Adică 11.653 lei pe lună. Gheorghe Vasile Borha încasează și el, pentru funcția de director operational, nu mai puțin de 162.716 lei pe an, respectiv 13.559 lei pe lună. Și directorul economic, Alina Teodora Costea, este remunerată cu 160.210 lei anual, adică cu 13.350 lei lunar.

  Iar cei enumerați mai sus sunt doar trei din cei vreo șapte directori pe care îi are Compania de Apă. Desigur, nu toți cei peste o mie de angajați ai instituției încasează astfel de salarii, dar și cele încasate nu sunt mici deloc, iar dacă te duci prin instituție n-o să-i vezi pe toți lucrând „pe brânci”. În fond, până și cei care au fost plantați în Consiliul de Administrație ai instituției încasează lunar în jur de 1.800 de lei. Pentru cei care nu știu, Consiliul de Administrație se întrunește de vreo două ori pe lună, câte o oră, poate două. Adică cei din C.A. chiar nu se omoară cu munca, dar banul e ban și e destul de frumos. De menționat însă că aceste venituri enumerate de către noi sunt veniturile pe anul 2016, astfel că în 2017 este foarte probabil să mai fi crescut.

  Avem, deci, răspunsul pentru întrebarea „de ce alte județe au prețuri mai mici decât Aradul la apă și canalizare?”. Păi, cineva trebuie să „adape cireada”. Și cine altcineva decât arădenii?!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce sunt preturile asa de mari ? Pentru ca sa poata fura mai mult . Stiti acum de o luna la ultimul bilant facut cat este compania pe minus ? Ia interesativa , cateva milioane de lei in minus. Cum se poate asa ceva ? Datorita incompetentei si nepasarii domnului Banatean. Vi se pare normal ca un director sa vina o data pe luna la birou la serivici si sa incaseze zeci de milioane salar pe luna ? Mie nu

   +16 voturi
   +1
   -1
  2. Interesativa de ultimul bilant al companiei de apa sa vedeti minusuri …. unde sunt acei bani ? Unde s-au pierdut ? Oamenii acestia care conduc compania nu trebuie sa dea absolut nici o explicatie ? Pot falimenta cum vor ei companiile ? Un an de zile s-au tot prelindat pe la Bucuresti ca sa optine scumpirea apei …. companie este spre prabusire arata bilanturile si profiturile comoabiei

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Cred că atat cine a scris articolul cât și cine a comentat ati scris in necunoștință de cauză. Cunoașteți salariul directorilor de la Enel,Gaz,Cet,Leoni ,etc.etc?Cam ce salariu credeți că ar fi corect pentru un director la o companie care funcționează pe profit?,Ca sunt directori pentru fiecare departament vi se pare anormal?(La dvs acasă cine taie lemnele spală și vasele)?Cât despre cei care prestează propriul zis munca in cadrul companiei ce știți?Cunoașteți climatul de muncă din cadrul companiei ?Cred ca salariile sunt foarte mici având în vedere că totuși te ocupi de alimentarea cu apă și canalizarea unui județ.
   Trăiască România!!!

   --10 voturi
   +1
   -1
  4. Da , asa este , compania este pe minus !! Intr-o tara normala directorul general si toti sefii sefutii responsabili de aceasta situatie erau schimbati si trasi la raspundere . La noi in romanica este chiar invers nici macar nu le deranjeaza gurelul de la camasa ….. Doar in Romania se poate asa ceva si atunci ne miram ca, fabrici , companii dau faliment iar oamenii raman pe drumuri pe cand fostii sefi se lafaie in bani….

   +8 voturi
   +1
   -1
  5. Cum vreti ca sa mearga acea companie cand sefii vin la 11 la lucru beau cafeaua si pleaca ? Ba mai simplu nici nu vin…. Cum sa mearga o companie cand directorul general doarme zilnic pana la ora 12 dupa si vine la lucru o data pe luna sau la sedintele de consiliu ? Aloo Domnu Cionca ? Domnu FALCA auziti ?

   +5 voturi
   +1
   -1
   • ce face ? cine să te audă Falcă? asta tatăl tuturor hoților din Arad, tu nu știi că Falcă are zeci de propietăți in centrul aradului și la periferie ,in ce lume trăiești băiete ? tu ești normal sau dormi și visezi,nici Cionca nu e departe așa că nu te mai ștresa frate degeaba. că altfel zbura demult din conducerea Aradului,vorba aia : nu ești cu noi ești impotriva noastră….și pa….si pusi…..

    +9 voturi
    +1
    -1
  6. Bravo mă,jumuliți prostimea,furații că de aia sunteți numiți in frunte și te mai miri că se cumpără câte o stradă intregă intr-un carier sau in centru, sai unsat intreg Nadăsul si tot este propietarul unei vile in păragina de pe Crisan ca exemplu ,cumpărătorul ajuns acum in ministerul României,care mai apoi devine ruină,dar dobitoci ,investesc iși asigură viitorul ,așai furi până nu mai poți ca să ai de unde da și la alții să iți asiguri un loc cald,nu furi ,nu dai ,scurt ; zbori din sistem.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.