duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Direcția de Sănătate Publică îndeamnă la vaccin. Vezi ce pericol dorește să prevină

  de Special Arad | 18 februarie 2016, 6:26 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Știri Arad – Cumunicat DSP: În contextul circulaţiei sezoniere a virusului gripal A (H1)  pandemic, insistăm pe recomandarea de vaccinare a populaţiei, în special a persoanelor din grupele la risc pentru a dezvolta complicaţii cauzate de gripă (pacienţi cu boli cronice, gravide, persoane instituţionalizate, personal medico-sanitar etc.).

  Vaccinul gripal sezonier 2015-2016 asigură protecţia vaccinală împotriva îmbolnăvirii cu virusurile gripale de tip A (H1)  pandemic, AH3N2, si un tip de virus gripal  B, tulpini estimate prin studii ca fiind circulante în acest sezon rece.

  Deasemenea, insistăm pe respectarea măsurilor de profilaxie nespecifică a gripei: aerisirea frecventă a încăperilor (la domiciliu şi la locurile de muncă), evitarea aglomeraţiilor , alimentaţie echilibrată şi bogată în vitamine (în principal vitamina C), hidratare corectă.

  În cazul formelor uşoare de afecţiuni respiratorii de sezon, este foarte importantă autoizolarea la domiciliu, respectiv adresarea la medic în cazul apariţiei de manifestări respiratorii medii sau severe care pot ridica o suspiciune de gripă. (Semnează Director executiv – Jr.Constantin Cătană, Director executiv adjunct – Dana Negru). 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.