Prețul de vânzare al portretului „Shot Sage Blue Marilyn” de Andy Warhol a atins un nou record de licitație

  de - | 10 May 2022, 9:07 AM | Internaţional | Monden

  0

  (foto: orangenews.hk)

  Emblematicul portret „Shot Sage Blue Marilyn” de Andy Warhol a stabilit un nou record, luni, devenind cea mai scumpă lucrare de secol XX vândută vreodată la licitaţie, scrie LA Times, citat de HotNews.

  Lucrarea din 1964 – acrilic şi serigrafie de 101 cm – a fost vândută la Christie’s din New York pentru 195 de milioane de dolari, a anunţat casa de licitaţii, potrivit news.ro. Cumpărătorul, care a fost prezent la licitaţie, a fost Larry Gagosian.

  Anterior, recordul vânzărilor la licitaţie pentru un tablou din secolul al XX-lea a fost de 179,4 milioane de dolari pentru „Les Femmes d’Alger (Versiunea O)” de Pablo Picasso, care a fost vândut la Christie’s în mai 2015.

  „Shot Sage Blue Marilyn” face parte dintr-o serie de cinci picturi, dintre care patru sunt denumite „Shot Marilyns”.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.