duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Din cauza unui virus, Facebook a făcut publice mesajele a 14 milioane de utilizatori

  de - | 8 iunie 2018, 1:55 PM | Social Media

  0

  Facebook a anunţat, joi, că a făcut publice din greşeală mesajele postate de 14 milioane de utilizatori, scrie Digi24.

  „Am reperat un virus informatic care sugerează automat să fie făcute publice postările unor persoane”, a declarat Erin Egan, responsabilă cu datele private la Facebook.

  Această greşeală a intervenit când compania lucra la un nou mod de a împărtăşi unele elemente de profil ale utilizatorilor, precum fotografiile.

  Virusul a afectat reţeaua între 18 şi 27 mai, însă Facebook a reuşit să-l întrerupă la 22 mai, dar a avut nevoie de cinci zile suplimentare pentru a reuşi ca toate postările să devină private.

  „Am rezolvat această problemă şi am început de joi să avertizăm persoanele afectate şi să le cerem să-şi verifice toate mesajele pe care le-au postat în această perioadă”, a subliniat Egan.

  Cei 14 milioane de useri afectaţi vor fi sesizaţi atunci când se vor conecta la reţeaua de socializare printr-o notificare în care sunt rugaţi să se logheze la o altă pagină unde vor putea vedea postările afectate de acest virus.

  Această problemă intervine într-un moment în care Facebook este deja implicat în mai multe afaceri de dezvăluire a datelor personale, precum scandalul Cambridge Analytica care a permis scurgerea datelor a zeci de milioane de utilizatori.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.