Din cauza Lupului care reglează prețul pe piața neagră, Albă ca Zăpada scumpește parfumurile

  de Special Arad | 28 aprilie 2015, 10:03 AM | Pamflet | Recomandările editorilor

  2

  Acest articol e un pamflet și trebuie tratat ca atare. Totuși, pentru cunoscători, pamfletul poate deveni știre sută la sută. Acestora din urmă le sunt „dedicate” rândurile de mai jos… cu scuzele de rigoare pentru aceia care nu înțeleg. Însă, repetăm, cineva trebuie să știe că știm și că suntem atenți.

  Așadar… Lupul stă toată ziua la birou, plictisit de moarte și supărat pe faptul că aproape nimeni nu-l mai bagă în seamă din cauză că a cam îmbătrânit și și-a pierdut din puteri… A ajuns într-o stare cam nasoală și, nah, nici naveta, chiar cu mașina de lux, în vestul țării, nu-i face prea bine. Se gândește la pensie, la ce a mai pus deoparte… și la ce o să mai pună.

  În aceste condiții… pune mâna pe telefon și îl cheamă pe Iepuraș la el: „Măi iepurașule! Am o sarcină grea pentru tine. Dar mă bazez pe discreția ta, pe urechile tale și pe rapiditatea ta. Uite, am aici un dosărel, știu de unde-l am, de la naftalină, dar îl am și e important pentru buzunarele noastre. Ia du-te tu până la Albă ca Zăpada și explică-i că sunt foarte atent cu procesul ei, ăla pentru parfumurile alea, multe, confiscate, și că, dacă vrea să decurgă totul frumușel și în liniște, fără condamnări și chestii de-astea, să nu mă bag peste ăla care o apără, să aibă un viitor luminos și îndestulat, trebuie să marcheze câte ceva și la portofelele noastre… Cât? Păi… cam 30K… Ce? Scumpește parfumurile? Treaba ei, ce aia mea… Să le scumpească dacă așa rezolvă situația!”.

  Zis și făcut. Iepurașul se duce val vârtej la Albă ca Zăpada și, mai tare, mai pe șoptite, îi servește: „Vezi că Lupul nu vrea să-ți facă rău! M-a trimis doar să-ți atragă atenția că miroase cam nașpa în camerele lui, din cauză că nu mai are parfum. Și nici mălai să-și cumpere! Nu îl interesează ce faci, cum faci, că scumpești parfumul, că scumpești ochelarii de soare, dar tu trebuie să-i faci pe plac. Și vezi.. nu-l dezamăgi, nu-ți bate joc de el cu o plăsuță… Că vezi, la el e ultima redută în actul de justiție al pădurii…și e cam periculos să nu-l bagi în seamă. Știe multe!”.

  După ce Iepurașul îi transmite ce și cum a fost, Lupul își freacă mâinile… chiar în aceste zile și așteaptă să i se confirme că Albă ca Zăpada e fricoasă și cu dare de mână. Mai ales când e soarta ei în joc. Legile pădurii? Există pentru ăia mici, nu pentru cei care trebuie să participe activ la respectarea lor și la prinderea infractorilor!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.