sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Din 2020, camere foto de 108 MP și zoom optic de 10x pe smartphone-uri

  de Special Arad | 22 iulie 2019, 8:09 AM | IT

  0

  (foto: IceUniverse)

  Una dintre caracteristicile cele mai urmărite la cumpărarea unui smartphone este capacitatea camerei foto. Câți megapixeli are, ce diafragmă sau la câte cadre pe secundă poate filma. Cumpărătorii sunt interesați și dacă poate filma în super slow-mo, adică cu încetinitorul. Și, putem spune, principalii producători de smartphone-uri din lume aduc pe piață camere foto liliputane de-a dreptul incredibile.

  Camerele cu senzori foto de 108 MP și zoom optic de 10x, ar putea fi limita care va fi atinsă de smartphone-uri în anul următor. Acest lucru a fost declarat de IceUniverse, un renumit „insider” chinez, fost angajat Samsung. Acesta a oferit de cele mai multe ori informații care sau adeverit despre telefoanele mobile și este acum considerat o sursă de încredere.

  Postarea pe Twitter a lui IceUniverse, citată de site-ul italian HDBlog este însoțită de o fotografie a ceea ce, judecând după design, ar putea fi Samsung Galaxy Note 10. Smartphone-ul Samsung va fi anunțat la începutul lunii august. În afară de unele caracteristici și fotografii oficiale cu Galaxy Note 10, nu există informații cu privire la capacitatea camerelor sale foto. Anul acesta Samsung a lansat camere foto de 64 și 48 MP. Nu știm dacă urmașul lui Galaxy Note 9 va avea astfel de camere în dotare. Mai sigur pe viitorul Samsung Galaxy S11.

  Nu știm nici dacă producătorul mondial numărul unu de smartphone-uri, Samsung, va fi primul ce va lansa o cameră foto de 108 MP pe piață. Sunt mai mulți producători de telefoane inteligente ce pot face acest lucru. Sony a adus în permanență camere foto extraordinare. Google, Huawei, Apple sau Nokia pot lansa oricând un astfel de telefon cu o cameră de 108 MP sau un zoom optic de 10x. Camerele de 48 și 64 MP de la Samsung sunt disponibile tuturor producătorilor.

  În prezent, limita atinsă disponibilă pe piață este de 48 MP pe telefoanele Redmi Note 7 de la Xiaomi și Huawei Nova 4 a lui Huawei. Chiar dacă Samsung a anunțat deja în luna mai noul ISOCELL de 64 megapixeli, producția în masă este programată pentru a doua jumătate a anului. Producătorul sud-coreean are, de asemenea, o cameră cu zoom optic de 5x în dezvoltare.

  Chiar și Qualcomm, în ultimele luni, a anticipat că spre sfârșitul anului 2019 / începutul lui 2020, vor sosit primele aparate cu o cameră de 100 MP sau ceva mai mult. Judd Heape , directorul senior al departamentului de management al produselor Qualcomm, a mers chiar mai departe prin prezicerea posibilei sosiri a smartphone-urilor ce vor avea camere foto de 140-160 MP la mijlocul anului viitor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.