sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Din 18 august, studenții absolvenți trebuie să primească acești bani obligatoriu, conform legii

  de - | 8 august 2018, 6:17 PM | Business | Naţional

  0

  Începând cu 18 august va intra în vigoare o lege pe care foarte mulți tineri o așteptau. Potrivit proiectului, toate companiile care organizează internship-uri vor fi obligate, de acum înainte, să plătească internii, potrivit Capital.ro.

  Salariul nu va fi unul foarte mare, dar până acum marea parte care optau pentru acest tip de angajament nu erau plătiţi deloc. Aşadar, în doar câteva săptămâni se instituie obligativitatea plăţii internilor cu minimum jumatate din salariu mediu brut pe economie, mai exact 720 de lei.

  Și programul de lucru este bine stabilit de această lege: un intern trebuie să aibă minimum 16 ani şi va lucra maxim 6 ore pe zi, timp de maxim 6 luni pe an.

  Internship înseamnă o perioadă de probă la o companie dedicată absolvenţilor, o oportunitate de a învăţa direct de la profesionişti, la locul de desfăşurare a activităţii lor. Participanţii la internship se pot forma, pot vedea în ce constă activitatea companiei, ce presupune jobul dorit de ei şi, cel mai important, pot acumula cunoştinţe şi experienţă practică, scrie cariereonline.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.