Din 1 octombrie, se schimbă modalitatea de plată a permiselor de conducere

  de Special Arad | 29 septembrie 2020, 3:33 PM | Auto | Naţional | Știri Arad

  0

  După 30 septembrie 2020, taxele pentru permise de conducere, certificate de înmatriculare și pentru autorizații de circulație provizorie nu vor mai putea fi achitate în numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, a anunțat Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

  DRPCIV informează că din 1 octombrie intră în vigoare O.U.G nr.152/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului national electronic de plată online (publicat în Monitorul Oficial al României nr. 802 la data de 01.09.2020).

  Actul normativ sus-menționat reglementează modalitatea de încasare a tarifelor aferente permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor de circulație provizorie precum și modalitățile de plată a contravalorii acestor documente.

  Plățile aferente operațiunilor de înmatriculare și permise vor putea fi achitate astfel:

  Tarifele reprezentând contravaloarea certificatelor de înmatriculare, autorizațiilor de circulație provizorie și permiselor de conducere se vor încasa exclusiv în CONT BCR: RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă  – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând următoarele mijloace de plată:

  – Virament;
  – Mijloace de plată online;
  – Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P.) – ghiseul.ro;
  – POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaționalizare.

  ATENȚIE: Contravaloarea documentelor sus-menționate nu se mai poate achita la ghișeu!

  Tarifele aferente confecționării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial sau păstrării combinației numărului de înmatriculare se vor achita în conturile trezoreriei, prin:

  – Virament
  – Mandat poștal;

  Numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituțiilor prefectului sau la casieriile unităților Trezorieri Statului, în condițiile legii.

  În scopul încasării contravalorii permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor de circulație provizorie este operațional contul RO94RNCB0082000367331018 deschis la BCR-sucursala Unirii, de către RA-APPS.

  Pentru evitarea neplăcerilor cauzate de imposibilitatea efectuării plăților, în numerar, la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor,  se vor menține modalitățile de încasare actuale  până la data de 30.09.2020. După această dată, plățile nu vor mai putea fi efectuate, în numerar, la ghișee.

  „Precizăm faptul că au fost inițiate demersuri pentru implementarea serviciilor electronice de plată astfel încât să se mențină posibilitatea încasării tarifelor aferente acestor operațiuni și la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale prin terminale automate. Modificările aduse prin actul normativ fac parte dintr-o serie de intervenții necesare în vederea debirocratizării și simplificării serviciilor publice din sfera noastră de activitate pe măsura creșterii gradului de digitalizare în România”, anunță conducerea D.R.P.C.I.V.

  În ceea ce priveste încasarea sumelor reprezentând contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare, taxele de păstrare combinație cu număr de înmatriculare sau tarif atribuire număr preferential, modalitățile de plată nu se modifică, urmând a fi efectuate, în numerar, la ghișeele serviciilor publice comunitare.

  Documentele de plată emise anterior își păstrează valabilitatea.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.