marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DIICOT la 15 ani: Câte cazuri au fost soluționate, câte persoane au fost trimise în judecată și câte droguri au fost confiscate pe parcursul activității

  de Special Arad | 14 decembrie 2019, 9:22 AM | Naţional

  0

  Comunicat. Cu ocazia aniversării a 15 ani de la înființare, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism are onoarea să adreseze mulțumiri colegilor, autorităților și instituțiilor partenere, precum și reprezentanților mass-media.

  Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în perioada 2004 – 2019 este reflectată și de principalii indicatori statistici:
  –    TOTAL CAUZE SOLUȚIONATE – 105.868
  –    CAUZE SOLUȚIONATE CU RECHIZITORIU – 15.250
  –    CAUZE SOLUȚIONATE PRIN ACORD DE RECUNOAȘTERE A VINOVĂȚIEI – 2.022
  –    PERSOANE TRIMISE ÎN JUDECATĂ – 48.903
  –    PERSOANE TRIMISE ÎN JUDECATĂ ÎN STARE DE AREST PREVENTIV – 21.029
  –    VALOAREA MĂSURILOR ASIGURATORII – 6.721.757.271 RON
  –    CANTITATEA DE DROGURI CONFISCATĂ:
  •    Heroina/ Cocaină – 8,73 tone
  •    Cannabis/ Rezină de cannabis – 12,69 tone
  •    Droguri sintetice (comprimate Ecstasy, LSD și altele) – 1.064.565 buc.
  •    Precursori – 9 tone
  –    RATA ACHITĂRILOR ȘI RESTITUIRILOR SUB MEDIA MINISTERULUI PUBLIC (3%).

  Pentru destructurarea grupurilor organizate transfrontaliere, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au intensificat cooperarea judiciară internațională cu autoritățile judiciare străine și au desfășurat activități în domeniul combaterii criminalității organizate și terorismului în colaborare cu autoritățile din 84 de state.

  În toți acești ani procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au avut ca obiectiv permanent combaterea criminalității organizate și a terorismului, apărarea ordinii de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor, în condiții de credibilitate și corectitudine, cu respectarea dispozițiilor legii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.