DIICOT a cerut arestarea în lipsă a lui Mladin și Copil, în dosarul traficului de țigări

  de Special Arad | 21 iulie 2021, 5:36 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Mladin și Copil

  După ampla operațiune a DIICOT din 13 iulie, în care au fost desfășurate numeroase percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu țigări, procurorii au audiat 90 de persoane, iar 3 persoane au fost reținute. Două persoane cheie însă nu au putut fi depistate.

  Este vorba de Cosmin Mladin și Daniel Copil, primul dintre aceștia (presupus ca fiind liderul grupării infracționale) bănuindu-se că a dispărut „la pont”, chiar înainte de începerea acțiunii.

  Cu toate acestea, potrivit pressalert.ro, DIICOT a cerut astăzi, 21 iulie, arestarea în lipsă pentru cei doi. Menționăm că dintre cei 23 inși propuși inițial pentru a fi reținuți, Tribunalul București a dispus reținerea a trei indivizi și supravegherea în stare de libertate a încă 12.

  Reamintim că, potrivit DIICOT,  din anul 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracțional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, ar fi achiziționat cantități importante de țigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani.

  Țigările achiziționate din Ucraina, Republica Moldova și Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparținând unor societăți de transport, controlate de segmentul extern al grupării – cetățeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării.

  Citește și:

  Amănunte noi în legătură cu perchezițiile din Arad: 90 de persoane vor fi duse la audieri! Pe surse: ar fi fost ridicat patronul de la Mambo! (Video) 

   Până acum, trei dintre inculpații în mega-dosarul contrabandei cu țigări de la Arad au fost puși sub control judiciar. Alți 12 sunt cercetați în libertate 

   Doi suspecți din dosarul cu țigările de contrabandă, de negăsit. Din curtea unuia dintre ei, liderul grupării, polițiștii au confiscat un Ferrari 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.