joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Dezvoltarea durabilă şi provocările pandemiei – a 8-a ediţie a conferinţei internaţionale organizată de filiala Satu Mare a UVVG Arad

    de - | 24 noiembrie 2021, 3:49 PM | Educaţie

    0

    Comunicat. Sub deviza: „Către o nouă paradigmă a dezvoltării durabile”, De Ziua Naţională a Cercetătorului, în organizarea filialei Satu Mare a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, împreună cu Academia Română – Institutul de Prognoză Economică București, Muzeul Județean Satu Mare, Școala Națională de Studii Politice și Administrative București, a avut loc a 8-a ediţie a conferinţei internaţionale: „Dezvoltare regională durabilă – prin competitivitate, inovare şi capital uman. Conferința, desfăşurată pe platforma clickmeeting a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a avut patru teme: 1.Modelare și previziune economică. Inovare, competitivitate, cercetare-dezvoltare, societate informațională și dezvoltare durabilă; 2.Resurse pentru dezvoltarea durabilă; 3.Politici financiare și fiscale în sprijinul dezvoltării durabile; 4.Economie, istorie și societate.

    Cele peste 70 de lucrări înscrise pe agenda conferinței au dezbătut probleme precum: antreprenoriatul sub presiunea și necesitatea inovării, inovarea deschisă în antreprenoriat, competitivitate și digitalizare, transformarea digitală a industriilor în Europa, impactul pandemiei de Covid-19 asupra pieței muncii, schimbarea modelelor de afaceri și creșterea rezilienței acestora, mobilitatea muncii în dezvoltarea durabilă, complexitate economică și dezvoltare durabilă, calitatea guvernării și poluare, digitalizarea sectorului energetic, noile tehnologii și dezvoltarea durabilă, politici fiscale pentru stimularea creșterii economice, a antreprenoriatului și de stabilizare a dezvoltării durabile, industriile culturale în sprijinul dezvoltării comunităților, conservarea patrimoniului cultural prin cooperare transfrontalieră, educația în sprijinul dezvoltării durabile.

    „Lucrările înscrise pe agenda conferinței au arătat preocuparea cercetătorilor pentru analiza și interpretarea transformărilor și provocărilor induse în societate și economie de pandemia de Covid-19. Presiunea digitalizării și transformarea industriilor, inclusiv a sistemelor energetice, creează oportunități, dar și provocări. Corectarea dezechilibrelor recente de pe piața europeană a muncii impune politici comunitare și naționale coerente, orientate către reformarea instituțiilor și mecanismelor de sprijin pentru dezvoltarea capitalului uman necesar progresului economic dorit” – spune prof. univ. dr. habil. Olimpia Neagu, coordonatoarea conferinţei.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.