Ediția a IX-a „Consilium Semestrae Arădean”, la Spitalul Județean Arad

  de Special Arad | 14 November 2022, 3:23 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Comunicat. A IX-a ediție a manifestării științifice „Consilium Semestrae Arădean” s-a derulat în perioada 10-12 noiembrie, fiind organizat de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad – Secția Clinică Obstetrică Ginecologie, White Ribbon Alliance Sweden, în parteneriat cu colegi ai Karolinska Institutet, Clinicilor de Obstetrică-Ginecologie din București, Novi Sad și Kragujevac.

  Tema aleasă pentru această ediție a pornit de la „Considerente bioetice în practica medicală clinică, legată de pacienți vulnerabili.” Discuțiile s-au axat pe riscurile și complicațiile pe care le întâmpină adolescentele care rămân însărcinate, pe violența domestică, pe diverse situații întâlnite la pacienții care provin din comunități defavorizate.

  „Le mulțumim tuturor celor care au participat, și ne-au ajutat să abordăm, într-un cadru formal și informal, aceste probleme sensibile și alături de care am avut parte de experiențe inedite, încercând să înțelegem mai multe aspecte legate de perspectiva pacientului, în general, și ale celui cu anumite nevoi speciale, în particular”, a explicat conf.univ.dr. Cristian Furău, medic primar obstetrică ginecologie SCJU Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.