sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum circulăm cu trotineta electrică pe străzile Aradului. Dezbaterea publică pentru stabilirea Regulamentului de utilizare va avea loc în februarie

  de Raluca Medeleanu | 30 ianuarie 2023, 10:52 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  La începutul lunii ianuarie, Primăria Arad a făcut public draftul unui proiect de hotărâre ce prevede un Regulament de utilizare a trotinetelor electrice în regim de închiriere de pe raza municipiului. Ulterior, a apărut o solicitare de la o asociație arădeană pentru organizarea unei dezbateri publice, în vederea aducerii unor modificări asupra documentului. Asociația își dorea, printre altele, aplicarea acestui regulament tuturor utilizatorilor de trotinete electrice, nu doar celor care le închiriază de la cei doi operatori economici care desfășoară astfel de activități în municipiu.

  Municipalitatea a anunțat astfel că va organiza o dezbatere publică, care va avea loc în data de 3 februarie, de la ora 11:00, însă discuțiile se vor purta doar în mediul online. Cei interesați vor putea participa, accesând următorul link: us05web.zoom.us.

  Pentru a putea lua parte la dezbatere va fi nevoie de o înscriere prealabilă.

  „Persoanele interesate să prezinte verbal propunerea lor în cadrul dezbaterii publice vor avea la dispoziţie 5 minute pentru prezentare. Aceste persoane sunt rugate să se înregistreze online la adresa de e-mail [email protected] sau direct la sediul instituţiei Primăria Municipiului Arad, Bulevardul Revoluţiei, nr. 73, Palatul Cenad, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri între orele 08:30 – 15:30, joi între orele 08:30 – 17:30, vineri orele 08:30 – 10:00. Persoana de contact: Consilier Compartimentul Relaţii Mass – Media, Direcţia Comunicare, Mitrofan Mihai, telefon: 0257/281850, int. 278”, transmite Primăria Arad.

  Forma actuală a proiectului de hotărâre cu Regulamentul o puteți consulta AICI.

   

  Citește și:

  Se vor impune reguli utilizatorilor și firmelor de închiriat trotinete electrice din Arad • Special Arad

  Asociația Restart Arad solicită dezbatere publică pentru regulamentul ce vizează utilizatorii de trotinete electrice • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. m-am uitat pe propunerile asociatiei aradene…..
   Asociatia Restart Arad nu exista in online sau o fi existand asa de discret ca google nu reuseste sa-i gaseasca.
   Propunerile asociatiei sunt din ciclul furiei reglementarilor excesive. In concret ei solicita in numele cuiva, urmarind un scop neclar reglementarea unor restrictii pentru toti utilizatorii.
   Trotineta este o variatie a bicicletei si asta exista de peste 100 de ani asa ca preocuparea asociatiei pacii privind inventarea de restrictii, sanctiuni, monitorizari ultraeficiente, platforme de reclamatii si alte delatiuni mie imi par desprinse din sfera mai larga a suferintelor mentale.
   Libertatea este regula. Restrangerea libertatilor este exceptia. Cu cat libertatile sunt mai mari cu atat riscurile si derapajele cresc. Ideea este sa se asigure un echilibru intre respectarea libertatilor si diminuarea riscurilor (recomand dementilor din asociatie pro-restrictii sa citeasca art. 53 din constitutie).
   Din perspectiva asigurarii unei societati democratice se pune inca de la aparitia statului problema limitarii tendintelor abuzive ale acestuia – statele in general avand tendinta de a abuza – si reglementarea excesiva si restrictiva face parte din mijloace utilizate de statele abuzive. In Romania nimeni nu poate spune ca statul ar fi unul cu inclinatii democratice ci mai degraba un succesor al defunctului stat comunist totalitar.
   Din perspectiva asta initiativa asociatiei apare ca fiind de natura demento-bolsevico-nazista. Limitarea riscurilor utilizarii trotinetelor nu reprezinta un motiv suficient pentru reglementari excesive. Acceptarea acestei logici va conduce la noi restrangeri. Daca vrem sa inmatriculam trotinetele, sa le asiguram pe bani cat mai multi, sa le monitorizam, sa incurajam delatiunea, interventia militiei locale vom obtine un model aplicabil si pentru biciclete si ulterior pentru pietonii care alearga si pun in pericol …. nu stiu ce pot pune in pericol dar vor gasi dementii ceva!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.