duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Dezbatere despre prevenția delicvenței juvenile la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”, în parteneriat cu Penitenciarul Arad

  de Special Arad | 14 decembrie 2021, 5:51 PM | Educaţie

  0

  (foto: Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman'' Arad / Facebook)

  Comunicat. „De ce să fie nevoie ca un tânăr să îşi petreacă 10-15 ani din viață în penitenciar, înainte de a renunța la conduitele infracționale?” – a fost întrebarea care a mobilizat specialiștii Serviciului de Asistență Psihosocială din Penitenciarul Arad să se implice, în cadrul parteneriatelor cu societatea civilă, în proiecte derulate în comunitate pe linia prevenirii delincvenței juvenile şi a consumului de droguri în rândul tinerilor.

  Campania este concepută să sprijine profesorii, consilierii școlari şi nu în ultimul rând părinții în eforturile educative pe linia prevenirii infracționalității în rândul tinerilor. Proiectul cuprinde activități organizate în școală – prezentarea unui videoclip realizat în penitenciar (interviuri cu persoane private de libertate tinere care împărtășesc experiențele care i-au adus în spatele gratiilor) și dezbateri cu elevii susținute de specialiștii din penitenciar (psihologi).

  Pe această direcție de acțiune, în data de 14.12.2021, a fost demarată o întâlnire de prevenție a delicvenței juvenile, din cadrul parteneriatului dintre Penitenciarul Arad – Serviciul de Asistență Psihosocială și Liceului Tehnologic „Francisc Neuman”.

  Activitatea derulată cu elevii Liceului Tehnologic „Francisc Neuman” a avut un impact pozitiv asupra acestora, tinerii implicându-se în discuții și fiind deschiși la generarea de soluții pentru a preveni conduitele infracționale. Specialiștii s-au bucurat de sprijinul colectivului de profesori, astfel că acest gen de acțiuni vor continua pe tot parcursul anului școlar 2021-2022.

  În acest context, educația apare ca mijloc de prevenire a infracțiunii, instituția penitenciară fiind, înainte de toate, un serviciu public aflat în slujba comunității, ale cărei interese le reprezintă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.