duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dezastru pentru arădeanca Iulia Ghinga! I s-a interzis participarea la Campionatul Mondial. Felicitări și respect pentru o sportivă extraordinară

  de Lucian Dănilă | 30 august 2019, 5:04 PM | Sport

  0

  Iulia Ghinga și-a văzut năruit visul de a participa la Campionatul Mondial de Ultramarton care are loc duminică la Brașov. Profesoară de chimie și director la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad, Iulia Ghinga este o figură emblematică a atletismului arădean.

  Câștigătoare a nenumărate concursuri de maraton sau semimaraton, Iulia Ghinga (44 de ani) a câștigat în luna mai Campionatul Național de Ultramaraton de la Timișoara. A alergat în 6 ore un număr de 70,25 kilometri și a stabilit un nou record național. Născută în orașul Ocna Mureș, din Alba, Iulia Ghinga și-a făcut o viață aici, la Arad, fiind practic arădeancă. Sportivă, dascăl și un om extraordinar, așa cum spun toți cei care o cunosc, Iulia Ghinga aștepta cu sufletul la gură participarea la competiția mondială de la Brașov din acest weekend. Deși a alergat fără probleme la competițiile la care a participat până acum, medicul lotului național nu i-a dat avizul de participare!

  Iulia Ghinga a postat pe Facebook detalii despre faptul că nu a primit acceptul medicilor printr-un mesaj de foarte mult bun simț pe care îl redăm mai jos:

  iulia ghinga

  „Dragi prieteni,

  Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și susținere.

  Din păcate, nu am primit avizul medicului lotului national de a participa la Campionatul Mondial de 50 km, acesta considerând că este un risc prea mare pentru mine din punct de vedere oftalmologic.

  Este o problemă care se rezolvă relativ ușor, dar nerezolvabilă în timp util, rezultatul fiind primit abia azi, cu două zile înaintea competiției.

  Miki, Roli vă doresc mult succes, sunt mândră de voi!

  Succes atleților români!” (Iulia Ghinga)

  Felicitări Iulia Ghinga pentru toate performanțele obținute, respect pentru ambiția de care ai dat dovadă și îți dorim să treci cu bine peste acest obstacol, peste această barieră care ți-a oprit visul de a participa la un Campionat Mondial de Ultramaraton 50 km.

  Pentru noi rămâi campioana României!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.