Deținutii din Penitenciarul Arad sărbătoresc Ziua Internațională a Educației în Penitenciare

  de Special Arad | 13 octombrie 2021, 4:57 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Comunicat. Pentru a aminti importanţa rolului educaţiei pentru o societate sănătoasă, anual la data de 5 octombrie, Ziua Internaţională a Educaţiei este celebrată în întreaga lume,

  În lumina acestei celebrări, în anul 2014, Administrația Națională a Penitenciarelor a stabilit celebrarea zilei de 13 octombrie, ca Zi Internațională a Educației în Penitenciare, subliniind astfel importanța funcției educative a instituțiilor de detenție și esența intervenției recuperative organizată si derulată cu persoanele care executa sancțiuni privative de libertate.

  În ciuda contextului epidemiologic, Penitenciarul Arad a celebrat Ziua Internațională a Educației în Penitenciare și în anul 2021, printr-o serie de activități specifice (concurs tematic, activități de instruire școlară, difuzarea unor filme și materiale educative prin intermediul studioului TV cu circuit închis al penitenciarului) toate având ca scop promovarea educației și rolul esențial al acesteia în procesul de reintegrare socială.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.